Participativa Fira de Sant Galderic, amb la pagesia i l’art com a protagonistes

Imagen noticia
Oncolliga Rubí se suma a la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama amb un taller de teixir cors
19 de octubre de 2018
Imagen noticia
Víctor Baladoch guanya el primer premi Screen de La Nuu
23 de octubre de 2018

Participativa Fira de Sant Galderic, amb la pagesia i l’art com a protagonistes

Imagen noticia

La 24a Fira de Sant Galderic va aplegar centenars de participants que no es van voler perdre una de les activitats més emblemàtiques de la ciutat durant la tardor. L’Associació Sant Galderic havia preparat un munt d’activitats al voltant les tradicionals parades de productes agroalimentaris, d’artistes i d’artesans, nucli central de la fira, i aquestes no van decebre.

Durant tot el dissabte, l’afluència a l’activitat va ser bona, especialment durant la tarda i fins a la botifarrada. «Estem molt contents perquè dissabte es feien moltes coses a Rubí i la resposta dels rubinencs ha estat espectacular, hi va haver molta afluència de gent i les activitats van funcionar molt bé», ha explicat Ariadna Benavides, presidenta de l’Associació Sant Galderic.

Els paradistes també van marxar de la fira satisfets pel bon ambient que van tenir durant tot el dia i pel fet que el temps els va respectar. Tot i això, com és habitual, les vendes van variar depenent del paradista.

A banda de les parades d’art, artesania i pagesia, també es va celebrar la 15a Fira Retro Clàssic, organitzada pels Amics dels Automòbils de Rubí, que van poder exposar diversos models de cotxes antics a la plaça de Salvador Allende, i la Trobada de Puntaires, impulsada per l’Associació de Puntaires, a la plaça de Catalunya.

A més, l’Associació Sant Galderic havia preparat un seguit d’activitats complementàries per fer ambient, com ara la 1a Trobada d’Urban Sketches, oberta a tothom. Es tractava de dibuixar in situ diversos espais de la Fira. Tot i que estava previst que els dibuixos s’exposessin a la tarda a la plaça del Doctor Guardiet, finalment no va ser possible. Per aquest motiu, l’entitat ha explicat que durant els pròxims dies penjaran els dibuixos -van participar prop d’una vintena de persones- a les xarxes socials.
També va tenir el seu espai la cultura popular amb l’activitat ‘Plaça de les entitats’ i que va comptar, entre altres amb la participació del Bòjum i dels Gegants de Rubí.

A la Fira, també van col·laborar altres entitats amb múltiples activitats, com l’escola Pau Casals, l’Escola de Música, la Societat Sant Antoni Abat o l’Escola d’Art i Disseny. La Biblioteca va organitzar un taller de punts de llibre que va tenir molt bona acollida, mentre que la xerrada sobre els bolets que va tenir lloc divendres també va comptar amb una bona participació.

A més, com és habitual cada any, es va aprofitar la Fira per organitzar el 6è Recapte d’aliments per als més necessitats promogut per la Taula d’Entitats per a la inclusió social.

La presidenta de l’Associació Sant Galderic ha agraït la participació en l’esdeveniment a totes les entitats participants: «Volem agrair especialment a les entitats i als col·laboradors la seva feina que fan que la fira sigui tan important».

Pel que fa a l’activitat ‘De tapes per la Fira’, Benavides ha dit que hi ha participat molta gent, tot i que sí que han detectat que ha baixat la votació de la millor tapa, un fet que ha assenyalat que caldrà millorar de cara a l’any vinent. Pel que fa a algunes de les opinions dels ciutadans, en general es destaca la bona qualitat de les tapes, però es critica la diversitat d’horaris en les quals s’oferien segons cada establiment. També s’ha criticat el fet que algunes begudes no entressin, segons decisió del bar o restaurant.

La setmana vinent es coneixeran els resultats de les votacions per triar la millor tapa de la fira. D’altra banda, el guanyador de la rifa de la panera va ser el 904 número groc.