Un grup de rubinencs vol impulsar un Sindicat de Llogaters

Imagen noticia
Jordi Turull es mostra «optimista» a Rubí sobre la possibilitat d’arribar a un acord de govern
26 de febrero de 2018
Imagen noticia
Exposició a la Biblioteca sobre els anys 70 a través d’una revista satírica de l’època
28 de febrero de 2018

Un grup de rubinencs vol impulsar un Sindicat de Llogaters

Imagen noticia

Una vintena de persones es van trobar el dilluns al vespre al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) per parlar sobre la possibilitat d’impulsar un Sindicat de Llogaters per plantar cara a l’especulació del lloguer de l’habitatge. L’escalada de preus per llogar un pis està afectant la població de l’àrea metropolitana i algunes ciutats com Barcelona o Sant Cugat ja han constituït associacions per defensar els drets dels llogaters.

A Rubí, aquest moviment està liderat per l’Associació Rubí Sociocultural i Integració (ARSI), que va convidar al CRAC diversos agents socials.

«Fa molt de temps que els rubinencs estan patint una pujada dels lloguers, els propietaris dels habitatges estan especulant amb aquest dret bàsic, volem que el problema es visibilitzi», ha explicat Mohammed Said, del col·lectiu ARSI. Said també ha dit que s’estan recollint signatures «perquè la situació és crítica, hi ha molts casos de gent que està amenaçada per desnonament, propietaris que demanen avals de quatre mesos i increments del lloguer a preus abusius».

El regidor de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) Aitor Sànchez, que va participar en el debat juntament amb Ramon Capolat, portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), va afirmar que «la gent està sent expulsada de la ciutat». Els dos edils van coincidir en demanar a l’Ajuntament polítiques actives en habitatge. També va participar en la trobada el regidor del Partit Demòcrata Europeu Català, Víctor Puig.