Un incendi afecta les barraques del Castell, pendents de ser enderrocades

Mostra d’originals de l’àlbum ‘Sunakay’, a l’espai Lectors al Tren!
7 de abril de 2022
estany dels alous
Viatges, tallers i conferències, entre les propostes de l’AEUR per al tercer trimestre
8 de abril de 2022

Un incendi afecta les barraques del Castell, pendents de ser enderrocades

Redacció

Tres dotacions de Bombers van haver de treballar durant tres hores dijous al vespre per un foc que es va originar en una de les barraques que hi ha a la zona del Castell. L’avís d’incendi va arribar a les 18.45 h i fins a les 20 h els bombers no van donar l’incendi per extingit. Les flames van cremar prop de 350 m2 de terreny, però es desconeix quantes barraques i horts han quedat finalment afectats pel foc.

Es desconeix si l’incendi ha estat fortuït o provocat. La vuitantena de barraques i horts que ocupen tota aquesta zona estan pendents d’un desallotjament precisament perquè la justícia considera que el risc d’incendi és elevat. L’Ajuntament va ordenar l’enderroc de les barraques i la neteja dels horts a principis de març, però el col·lectiu afectat va oposar resistència i finalment les màquines van marxar de la zona. L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va afirmar aleshores que el desallotjament es produiria novament amb presència policial, però de moment encara no s’ha concretat. 

Segons ha explicat darrerament el col·lectiu afectat, la Fiscalia s’ha pronunciat en el cas afirmant que els usuaris del Castell que paguen anualment una renda pels terrenys llogats tenen dret a pronunciar-se en la causa, ja que l’auto judicial es va produir sense que ells tinguessin la possibilitat de defensar-se judicialment. Això ha passat després que la jutge no acceptés les al·legacions per suspendre el desallotjament presentades per l’advocat del col·lectiu que argumentava també indefensió. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES