Un informe desfavorable de Foment podria retardar l’obertura de Can Balasc

Imagen noticia
ERC vol millorar el verd urbà amb espècies que requereixin menys manteniment
28 de marzo de 2019
Imagen noticia
Més de 800 participants en el Cros Escolar
1 de abril de 2019

Un informe desfavorable de Foment podria retardar l’obertura de Can Balasc

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha comunicat que un informe de la Secretaria General d’Infraestructures Ferroviàries del Ministeri de Foment podria fer endarrerir l’obertura de Can Balasc. Segons va explicar l’Ajuntament en la darrera Mesa de seguiment dels abocadors, aquesta institució ha emès un informe desfavorable, motiu pel qual ara té dos mesos per presentar un nou informe. A més, el consistori també ha apuntat que hi ha altres informes que encara no s’han lliurat i que tot plegat fa que, per ara, la tramitació de l’obertura de Can Balasc no pugui continuar.
Es desconeix, però, en què consisteix aquest informe desfavorable, ja que l’Ajuntament no l’ha fet públic. De fet, la plataforma Rubí sense abocadors ha lamentat en les xarxes socials que l’Ajuntament no li deixi consultar aquest informe, al·legant que no és part afectada en la tramitació.

L’admissió a tràmit de la tramitació va tenir lloc el 21 de desembre a través d’un acord de Junta de Govern Local i després es va obrir un període per presentar al·legacions. Actualment, estan en la fase de demanar informes als organismes sectorials afectats, com el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Agència de Residus de Catalunya, l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona i el Ministeri de Foment.

Quan l’Ajuntament tingui tota la documentació, haurà de decidir si aprova o denega el projecte d’obertura de Can Balasc, a la vista dels informes i de les al·legacions. En cas que finalment s’aprovi, es tramitarà a la Comissió de Territori i Urbanisme de Barcelona, que és l’òrgan competent per fer l’aprovació definitiva.