Un rubinenc denuncia que els repartidors de gas butà estan obligant els clients a pagar propines

Imagen noticia
Mor per coronavirus Sebastià Colomer, fundador de Rubí Solidari i l’Obrador Coral i exregidor de l’Ajuntament
22 de marzo de 2020
Imagen noticia
En record a l’amic Sebastià Colomer
24 de marzo de 2020

Un rubinenc denuncia que els repartidors de gas butà estan obligant els clients a pagar propines

Imagen noticia

Un veí de Rubí que consumeix gas butà ha alertat que aquest matí un butaner ha intentat cobrar-li per una bombona de butà a un preu per sobre de l’establert pel govern. El gas butà és un servei bàsic i essencial i per aquest motiu el seu subministrament està garantit i protegit durant l’epidèmia de coronavirus. Es pot adquirir a les benzineres, però també a través dels venedors que continuen fent el repartiment a domicili.

El preu del butà està fixat pel govern actualment en 13,37 euros, tot i que és habitual que els clients deixin una propina per als treballadors que reparteixen aquest producte de primera necessitat, ja que es tracta d’una feina feixuga i, en general, poc remunerada.

Frank C., un veí del carrer Sant Roc, ha baixat fins al camió aquest matí per comprar gas butà i així estalviar al venedor el viatge de portar la bombona fins a la porta del domicili. El venedor li ha dit que el preu era de 16,30 euros i el veí li ha dit que si volia li pagava 15 euros. El venedor, però, s’ha negat, s’ha endut la bombona buida i ha marxat, deixant sense bombona nova al client: «Quan li he dit que si volia li pagava 15 euros i sinó que em fes un tiquet de 16,30 euros, s’ha enfadat, m’ha dit que s’estava jugant la vida i ha marxat amb la bombona buida», ha explicat aquest veí, que creu que està be donar propines, «però aquestes no poden ser mai forçades».

A Espanya, es calcula que uns 8 milions de persones encara fan servir gas butà.