Una desena de farmàcies col·laboren en una campanya solidària pel càncer de mama

Imagen noticia
L’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional oferirà un nou punt de suport a Les Torres
16 de octubre de 2020
Imagen noticia
Rubí se suma a una campanya per llençar el masclisme a la paperera
20 de octubre de 2020

Una desena de farmàcies col·laboren en una campanya solidària pel càncer de mama

Imagen noticia

Coincidint amb la celebració aquest dilluns del Dia Internacional del Càncer de Mama, la Fundació Oncolliga ha impulsat una iniciativa de prevenció, difusió i recaptació que convida a fer-se una exploració de les mames. Fins al 25 d’octubre, un centenar de farmàcies catalanes donen suport a aquesta iniciativa, que a Rubí compta amb el suport de 13 establiments farmacèutics: Jorge Alberto Grimau Cendra, Marta Lozano Caballero, Gloria Orenga Castells, Antoni Montserrat Olivella, Esther Oriol Rocafiguera, Anna Mas Capdet, Anna Xapelli Mias, Elisabet March Vila, Ma Roser Moscardo Martinez, Montserrat Condal Elies, Glòria Piera Serra, Montserrat Sansi Ponsico i Anna Cuyas Artigues.

A banda de sensibilitzar sobre la detecció precoç del càncer de mama, ‘Sigues una mà amiga’ també pretén recaptar diners per ajudar a la tasca de suport a les persones amb càncer i les seves famílies que desenvolupa Oncolliga. Així, l’entitat ha posat a la venda la polsera #socunamaamiga per dos euros.

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i la regidora de Salut Pública, Marta Oliva, han visitat una de les tretze farmàcies que col·laboren en la campanya solidària ‘Sigues una mà amiga’ i han ressaltat la importància de la detecció precoç: «Cal sensibilitzar les dones sobre aquesta afecció i la importància de les proves de detecció, però també als homes. Són un percentatge molt minoritari, però existeix»

La detecció precoç
La detecció precoç d’aquest càncer pot determinar l’evolució de la malaltia: la implementació de programes de detecció precoç, juntament amb els avenços diagnòstics i terapèutics han ajudat a incrementar la supervivència en un 89% dels casos després de cinc anys respecte al diagnòstic.

La campanya impulsada per Oncolliga incideix en aquest aspecte i en la importància que també els homes adquireixin els hàbits d’explorar-se, ja que representa un 2% dels casos diagnosticats.

La Fundació Oncolliga ofereix suport psicosocial mitjançant diferents serveis, com ara tallers virtuals per a persones amb càncer, familiar i persones cuidadores, ja que s’ha demostrat que els aspectes psicològics i socials influeixen en el benestar i la qualitat de vida de les persones malaltes i el seu entorn.