Rubí tindrà una guia local per abordar el maltractament a la gent gran

Imagen noticia
L’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional oferirà un nou punt de suport a Les Torres
16 de octubre de 2020
Imagen noticia
Rubí se suma a una campanya per llençar el masclisme a la paperera
20 de octubre de 2020

Rubí tindrà una guia local per abordar el maltractament a la gent gran

Imagen noticia

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, han iniciat el procés per a l’elaboració d’una guia local per fer front als maltractaments a les persones grans. La finalitat de l’eina és donar suport als professionals en les seves actuacions, aprofundint en el coneixement d’aquesta violència i proporcionant-los, alhora, criteris i circuits per prevenir-la, detectar-la i intervenir al territori.

La idea d’elaborar aquesta guia neix del treball realitzat en els darrers anys per la Diputació, en coordinació amb els ajuntaments, per tal de dotar els professionals d’eines de detecció de situacions de maltractament a la gent gran. «Es tracta d’una problemàtica sovint invisible i per això és important que els treballadors i treballadores socials, així com els agents comunitaris, disposin de tots els coneixements per saber-la detectar i abordar. Comptar amb una guia local ens permetrà adaptar la metodologia d’atenció a la realitat de la ciutat», ha explicat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer.

En el procés d’elaboració de la guia, l’Ajuntament comptarà amb l’acompanyament de l’Associació per a la Investigació del Maltractament a l’Ancià (EIMA). El treball s’iniciarà amb una primera fase de capacitació i formació sobre maltractaments a les persones grans adreçada a professionals i agents del territori de diferents àmbits. Es faran set sessions de formació de dues hores cadascuna, en què es treballaran continguts relacionats amb el fenomen dels maltractaments. Les qüestions que es tractaran seran la pròpia definició del maltractament a la gent gran, les tipologies de maltractaments que existeixen i els senyals d’alerta, els factors de risc i els factors de protecció, la prevenció, la detecció, l’avaluació, la intervenció i els aspectes jurídics.

En una segona fase, una comissió tècnica formada per alguns dels professionals i agents que hagin participat a la formació s’encarregarà d’elaborar la guia local amb el suport de la Diputació i l’EIMA. Amb aquest objectiu, es convocaran sis sessions de treball de dues hores cadascuna. El procés es tancarà amb la presentació pública del document.