Una dotzena d’empreses inicien el projecte de millora de la competitivitat empresarial

Imagen noticia
Les llars d’infants de Rubí no tornaran a obrir fins al setembre
4 de junio de 2020
Imagen noticia
Trobada virtual entre la Cambra de Comerç i el govern local per analitzar els efectes del coronavirus
8 de junio de 2020

Una dotzena d’empreses inicien el projecte de millora de la competitivitat empresarial

Imagen noticia

Fins a 13 empreses han iniciat el projecte de millora de la competitivitat empresarial que proposa l’Ajuntament de Rubí a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa. Tres més estan pendents de tramitar la documentació pertinent. Les empreses que s’han sumat són Sumal, Bernui Exclusivas, Juana i Punt Costura, El Cel de Rubí, Umami Croqueteria, Scame Material Eléctrico, Germans Boada, Mas Acoustics Barcelona, British House, Campos Estela, Wetron Automatización, Info-4 i Rösler.

En la majoria de casos es tracta d’empreses de la indústria manufacturera i la seva cadena de valor és substancialment industrial. Són pimes de 26 a 50 treballadors o micropimes amb plantilles d’entre 1 i 5. La transformació digital i recursos humans, concretament el teletreball i l’adaptació a la realitat del coronavirus són els temes més requerits per les diferents empreses.

Les consultories que tenen més hores per oferir actualment són Màrqueting i Comunicació, Planificació Estratègica, Organització i Equip Directiu, Gestió Econòmica, Finançament i Internacionalització.
Des de fa 10 anys, l’Ajuntament promociona els projectes de millora de la competitivitat empresarial, un programa en el qual ja han participat una cinquantena de petites empreses. La iniciativa permet identificar les palanques de creixement de les empreses participants a mig i llarg termini per poder implementar-les en els seus objectius estratègics, a través d’un pla de creixement i un pla d’acció personalitzat i a mida. Les empreses poden fer una reflexió estratègica i identificar els factors clau d’èxit per al seu creixement empresarial, estructurar un full de ruta i materialitzar els projectes amb un acompanyament personalitzat de forma telemàtica.

S’incideix en elements clau de la competitivitat com l’organització i l’equip directiu, el màrqueting i la comunicació, la gestió econòmica, el finançament, els recursos humans, la planificació estratègica, la internacionalització, la innovació tecnològica i la comercialització.

Hi poden participar les empreses amb la matriu o centre de decisió a la demarcació de Rubí. Les empreses passaran per un procés de selecció i han d’estar el dia amb les seves obligacions laborals, tributàries i fiscals. Les empreses interessades a participar-hi han d’omplir un formulari perquè es pugui valorar la seva candidatura. Per més informació es pot consultar la web de Rubí Empresa o contactar directament amb el tècnic responsable del projecte ([email protected]/93 588 70 00 ext 1439).

El cost total del projecte està finançat per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona.