Una dotzena d’entitats locals ofereixen suport i ajut durant el confinament

Imagen noticia
El grup Supporters 1968 del Veinti dona aliments pel personal sanitari del CAP Anton Borja
8 de abril de 2020
Neus Català i Pallejà: lliçons de vida a un any de la seva mort
14 de abril de 2020

Una dotzena d’entitats locals ofereixen suport i ajut durant el confinament

Imagen noticia

Rubí té diverses iniciatives solidàries impulsades per diferents entitats rubinenques per tal d’ajudar la ciutadania que es troba en situació vulnerable o que té dificultats derivades del confinament i de la crisi provocada pel coronavirus.

ASAV-CRAC
L’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) ofereix serveis per anar a comprar o a la farmàcia, anar a passejar el gos i fa serveis d’acompanyament i seguiment, de docència en línia amb docents, terapèutic i jurídic. El contacte es pot fer a través del telèfon 640 967 461 o bé a través del correu electrònic [email protected] D’altra banda, juntament amb el CRAC i l’Eixam, ha impulsat el projecte ‘Units farem força’ i gestiona un grup de costura. Recull i distribueix la tela i enviar material a hospitals.

Rubí Solidari
L’entitat Rubí Solidari ha comprat i recollit donacions de roba de cotó i teles impermeables d’empreses que tenien en estoc. En col·laboració amb ASAV reparteixen aquesta roba a col·lectius que treballen en l’elaboració de mascaretes i bates per donar-les al personal sanitari. Les persones que tinguin roba i teles per donar, poden enviar un correu a [email protected] o bé trucar al 659 976 662.

Càritas
Càritas està fent distribució d’aliments a persones i unitats familiars amb problemes econòmics. Per col·laborar es pot trucar al 93 697 80 10, al 654 661 493 o bé a l’adreça de correu electrònic [email protected]

Aurora
L’entitat cultural l’Aurora ofereix consultes laborals i les deriva, si s’escau, al personal d’advocacia de la CGT. El contacte és 681 16 35 73.

Moviment per les Pensions Públiques Dignes i Rubí Sanitat
Les dues entitats ofereixen un telèfon en cas que alguna persona tingui dubtes o vulgui tenir informació. Es tracta del 644 23 44 92.

L’Eixam
L’esplai L’Eixam elaboren dinàmiques en línia per a infants a través del seu perfil d’Instagram (@ceeixam) i també ofereixen servei com ara fer la compra o passejar el gos. Es pot contactar amb l’entitat a través de [email protected] o al telèfon 683 397 676.

Albada i Guspira
Les entitats del lleure AE Albada i AE Guspira també ofereixen a través dels seus perfils d’Instagram activitats i reptes per a infants i joves.

Escola d’Art i Disseny de Rubí
L’escola EdRa ofereix diverses píndoles a través del seu canal de Youtube on explica com realitzar composicions artístiques, destinades tant als infants com als joves.

Rubí d’Arrel
L’entitat naturalista Rubí d’Arrel també ofereix a través del seu canal de Youtube audiovisuals amb informació educativa sobre la natura, el patrimoni i l’entorn rural.

Mapa de recursos de l’AUP
La majoria d’aquestes propostes es recullen en un mapa de recursos que ha elaborat l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) per tal d’oferir informació a la ciutadania sobre on poden trobar ajut, recursos i informació. El mapa de recursos, que es va actualitzant, es pot visitar al seu web.