Junts per Rubí demana a l’Ajuntament ajudes al lloguer i microcrèdits pels autònoms

Imagen noticia
El grup Supporters 1968 del Veinti dona aliments pel personal sanitari del CAP Anton Borja
8 de abril de 2020
Neus Català i Pallejà: lliçons de vida a un any de la seva mort
14 de abril de 2020

Junts per Rubí demana a l’Ajuntament ajudes al lloguer i microcrèdits pels autònoms

La formació política planteja la necessitat d’aprovar un nou pressupost que s’adeqüi a la nova realitat
Junts per Rubí ha demanat a l’Ajuntament de la ciutat un conjunt de propostes encaminades a fer front a la crisi sanitària i facilitar la recuperació econòmica i social, prioritzant la vida i el benestar de les persones. Per aquest motiu, la formació política demana mobilitzar tots els recursos econòmics disponibles a l’administració local per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la crisi i, si cal, aprovar un nou pressupost que s’adeqüi a la realitat actual.

Entre les mesures que proposa Junts per Rubí, destaca la creació d’una línia d’ajuts pel pagament del lloguer per aquelles famílies que per motius econòmics relacionats amb la COVID-19 no puguin fer front al pagament. També demanen crear un servei de trucades telefòniques diàries per garantir l’atenció a la gent gran que viu sola i garantir l’accés a internet i l’equipament tecnològic per tal que els joves i els infants puguin seguir desenvolupant la seva tasca escolar.

Junts per Rubí proposa més ajudes per pagar l’IBI, tant a comerços com a particulars, que estiguin afectats per la crisi sanitària i l’exempció de la taxa d’escombraries al comerç i l’hostaleria durant els propers sis mesos. També defensen que cal crear microcrèdits adreçats a autònoms i emprenedors que mantinguin els llocs de treball, amb un interès del 0% i donar suport a les iniciatives dels autònoms com el grup ‘Els autònoms fem pinya’, a més d’iniciar una campanya de promoció del comerç local. També proposa agilitzar els terminis de pagament als proveïdors per donar liquiditat a les empreses.

Per últim, considera que cal donar suport institucional a les iniciatives solidàries que estan impulsant les entitats locals, reprogramar les activitats culturals i esportives afectades per la crisi, duplicar el valor de la partida pressupostària del fons de contingència de l’Ajuntament anunciada al març i destinar les assignacions econòmiques dels grups polítics municipals a la lluita contra la COVID-19.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *