Una Festa de Sant Pere atípica per la pandèmia

Imagen noticia
L’Ajuntament pinta els bancs de la plaça de l’Estació per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI
29 de junio de 2020
Imagen noticia
Rubí Jove oferirà diverses activitats a l’aire lliure durant aquest estiu
1 de julio de 2020

Una Festa de Sant Pere atípica per la pandèmia

Imagen noticia

La pandèmia de coronavirus va obligar a l’Ajuntament a ajornar la Festa Major de la ciutat fins després de l’estiu, a l’espera de veure com s’avança en aquesta crisi sanitària mundial. Tot i això, el consistori, amb la col·laboració d’algunes entitats locals, va poder programar algunes activitats entorn de la Festa de Sant Pere, patró de la ciutat, i dia gran de la Festa Major.

Ha estat, sense dubte, una Diada de Sant Pere atípica, sense multituds i sense l’esclat de colors i alegria als carrers, però que deixa imatges inèdites com els gegants de la ciutat o els dansaires de l’Esbart amb les seves corresponents mascaretes.

La majoria de les activitats van ser virtuals i es van poder seguir en streaming o per les xarxes socials.
Les activitats van arrencar diumenge al vespre amb la presentació de les pregoneres d’enguany, les directores dels centres per a la gent gran de Rubí, un acte que va comptar amb l’equip de Ràdio Rubí i l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Ja al vespre, hi havia programat un concert de l’Obrador Coral a l’amfiteatre del Castell, sense públic, però va ser suspès. L’Ajuntament va decidir reemetre pels canals de Facebook i YouTube de l’Ajuntament, el concert de 2006 de la mateixa agrupació coral: el Rèquiem de W. A. Mozart.

Dilluns, dia de Sant Pere, a partir de les 11 h va tenir lloc Despertada, plantada i ball institucional dels Gegants de Rubí. El Roc, la Paula, la Laia i el Galderic van lluir mascareta i van ballar a la plaça Pere Aguilera davant una cinquantena de persones, tot respectant la distància de seguretat.
Posteriorment, els gegants van desplaçar-se fins a l’església de Sant Pere. El Roc i la Paula van accedir al temple i van presidir la missa en honor al patró de la ciutat, oficiada per l’arxipreste de Rubí, Joaquin Meseguer.

Al migdia, es van programar visites guiades per les exposicions que hi ha instal·lades al Museu Municipal El Castell i el Celler Municipal. Els grups van ser molt reduïts i va ser necessari inscriure’s prèviament.

El jazz és un dels clàssics de la Festa Major de Rubí i enguany també ha tingut un espai. Va ser a través d’un vermut musical que l’Associació Jazz Rubí va organitzar als jardins de l’Ateneu. També va ser necessari la inscripció prèvia per a guardar les distàncies de seguretat, però els assistents, malgrat la calor, van gaudir amb les actuacions de Tro, el trio del contrabaixista Xavi Castillo, i del quartet de la cantant Gwen Perry.

La plaça Pere Aguilera va acollir també al migdia la trobada de Peres, Petres, Paules i Paus, que enguany va comptar amb força menys participants.

Ja al vespre, va tenir lloc la popular Ballada de l’Esbart Dansaire. L’actuació va tenir lloc al Castell i els dansaires també van lluir les pertinents mascaretes. La ballada va poder ser seguida en streaming a través de la pàgina de Facebook i del canal de YouTube de l’Ajuntament.

La cloenda dels actes de Sant Pere va ser un castell de focs, també totalment atípic, amb el llançament d’un castell de focs des de dos punts al nord-est i sud-oest de la ciutat i força gent els va poder seguir des de balcons i finestres. L’acompanyament musical es podia sentir a través de l’emissora local Ràdio Rubí, al 99.7 FM i a radiorubi.fm