Una quinzena d’activitats per gaudir de la tercera Setmana de la Gent Gran

Imagen noticia
El Moviment per unes Pensions Dignes reprèn les accions reivindicatives
18 de septiembre de 2018
Imagen noticia
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
20 de septiembre de 2018

Una quinzena d’activitats per gaudir de la tercera Setmana de la Gent Gran

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí i una representació del Consell de la Gent Gran de Rubí han presentat la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran. Es tracta d’un conjunt d’activitats culturals, lúdiques i educatives destinades específicament al col·lectiu de persones grans de la ciutat: «Des de l’Ajuntament volem promoure l’envelliment actiu, cada vegada vivim més i necessitem ocupar i gaudir del temps», ha afirmat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez. L’objectiu d’aquestes activitats són que la gent gran «gaudeixi, participi i sigui protagonista».

La Setmana de la Gent Gran començarà el 22 de setembre i es clourà el 6 d’octubre amb una paella i un ball amb orquestra. Entremig, hi haurà tallers artístics, d’estalvi energètic, de risoteràpia, de noves tecnologies, etc. A més, també s’organitzarà una passejada pel Rubí modernista, el 27 de setembre a les 9.30 hores, un itinerari per l’entorn del torrent dels Alous, el 4 d’octubre a les 9.30 hores, i una xerrada sobre l’ús dels medicaments, el 3 d’octubre a les 10.30 hores a la Biblioteca. Una altra de les activitats previstes és la representació de l’obra de Tiamat Teatre ‘Un verano más’, el 5 d’octubre a les 18 hores a La Sala.

Pla estratègic per la gent gran
D’altra banda, la màxima responsable municipal ha avançat que ja s’està treballant per tenir un Pla estratègic per a la gent gran, un document que actualment està a la fase de diagnosi. Es calcula que aquest document es pugui lliurar a l’oposició per la seva aprovació al Ple a principis del 2019. Segons aquesta diagnosi, a la ciutat hi ha actualment prop d’11.000 persones majors de 65 anys.

A més, Martínez també ha assenyalat que un dels objectius és que Rubí tingui el reconeixement de Ciutat Amigable amb la Gent Gran, una distinció similar a la de Ciutat Amiga de la Infància que Rubí ja ostenta.