Una setantena de persones s’assessoren sobre beques a la Torre Bassas

Imagen noticia
L’Escola Montserrat commemora el seu centenari amb una desena d’activitats
26 de octubre de 2019
Imagen noticia
L’AUP vol que s’obri un servei d’urgències socials al CAP Mútua
29 de octubre de 2019

Una setantena de persones s’assessoren sobre beques a la Torre Bassas

Imagen noticia

Un total de 68 persones han passat aquest any per l’espai d’orientació i acompanyament sobre beques i ajuts per cursar estudis postobligatoris ubicat a la Torre Bassas. La majoria dels joves assessorats han fet una excel·lent valoració del servei, que s’ha posat en marxa per quart any consecutiu amb l’objectiu de facilitar a l’alumnat la continuïtat dels seus estudis més enllà de l’etapa obligatòria.

Del total de persones ateses entre el 2 de setembre i el 15 d’octubre, una seixantena han completat l’enquesta de valoració del servei. La informació recollida ha permès constatar que 57 usuaris han trobat molt bé l’atenció rebuda i que en tots els casos s’han resolt les seves demandes. 47 d’aquests joves han estat atesos de forma individual mentre que 13 han participat a les sessions de grup.

Pel que fa al perfil de les persones usuàries, 37 eren menors d’edat, amb un clar predomini dels nois i noies de 16 anys (20), edat en què habitualment es finalitza l’etapa d’educació secundària obligatòria. Els altres 23 joves atesos tenien 18 anys o més.

Les consultes realitzades tenien a veure sobretot amb cicles formatius de grau mig (30), seguides de les referents a cicles formatius de grau superior (12), batxillerat (12), universitat (5) i accés de l’FP (1).
De la seixantena de persones usuàries, 31 cursen estudis postobligatoris a Rubí, una desena ho fan a Sant Cugat, vuit a Terrassa, cinc a Barcelona, tres a Bellaterra i una a Sabadell.

El 2018, van ser prop d’una cinquantena les persones ateses en aquest espai d’orientació.