Una trentena de voluntaris ajuden a recuperar el patrimoni rural de la masia de Can Pòlit

sant jordi
Rubí registra una bona diada de Sant Jordi tot i els episodis de pluja
25 de abril de 2022
gegants Olesa Bonesvalls
Primeres activitats de la nova temporada dels Gegants de Rubí: diada de Sant Jordi i Trobada a Olesa de Bonesvalls
25 de abril de 2022

Una trentena de voluntaris ajuden a recuperar el patrimoni rural de la masia de Can Pòlit

Redacció

En el marc del Dia de la Terra, Rubí d’Arrel i el Centre Excursionista de Rubí, amb la col·laboració de La SoniK, han organitzat una nova jornada de voluntariat ambiental. En aquest cas, es tractava de recuperar el patrimoni rural proper a la masia de Can Pòlit i la jornada es va convocar el diumenge al matí. 

Una trentena de persones van respondre a la crida i van estar desbrossant la zona fins a deixar a la vista un antic pou i les runes d’un safareig, que estan ubicats a pocs metres de la masia de Can Pòlit i que estaven amagats per la vegetació. L’Ajuntament s’ha compromès a instal·lar unes tanques per protegir les restes i dignificar l’espai, a més d’estudiar el patrimoni per saber de quina època és: “Aquests elements formen part del catàleg de la masia de Can Pòlit. El safareig sembla d’una època i el pou sembla més antic. El cert és que la masia està en runes com a mínim des de l’inici del s. XX”, ha explicat Falet Bosch, de Rubí d’Arrel. 

L’entitat fa anys que treballa per recuperar espais naturals i patrimonials per tal de difondre’ls entre la ciutadania. A través de diverses jornades en els darrers anys ha recuperat la font de Sant Muç, la font de Can Moritz i la font del Felip. “L’objectiu d’aquestes actuacions és que la gent conegui els elements naturals i patrimonials que tenim a Rubí. Perquè si la gent els coneix, els valora i aquesta és la raó per protegir aquests espais i que continuïn existint”, ha explicat Bosch.

Rubí d’Arrel, juntament amb el Centre Excursionista, se centrarà els propers mesos en dissenyar La Nocturna, la tradicional caminada que es fa a l’octubre durant la nit. L’entitat ha avançat que en principi serà una edició similar a les que es feien abans de la pandèmia i que el recorregut serà nou.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES