Una vintena d’escoles participen en la recollida de 240 kg de residus a l’entorn natural

Francisco Aragón
Rècord mundial per a Francisco Aragón
22 de junio de 2021
piromusical
Tot a punt per la Festa Major 2021, la festa del retrobament
25 de junio de 2021

Una vintena d’escoles participen en la recollida de 240 kg de residus a l’entorn natural

Un dels grups d’escolars que ha participat en l’activitat. / Ajuntament

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, 19 centres educatius de la ciutat han dut a terme diverses batudes de neteja de l’entorn natural entre el 2 i el 14 de juny. Gràcies a aquestes accions, s’han recollit prop de 240 kg de residus, principalment de les fraccions de paper-cartró i d’envasos.

Els centres participants han estat les escoles 25 de Setembre, Balmes, Ca n’Alzamora, del Bosc, Ribas, Joan Maragall, Maristes, Montessori, Montserrat, Mossèn Cinto, Rivo Rubeo, Schola, Teresa Altet i Torre de la Llebre, a més dels instituts Duc de Montblanc, Estatut, JV Foix, La Serreta i el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

La iniciativa és hereva de les jornades de neteja de l’entorn natural que des de fa anys organitza l’entitat Caçadors de Trastets. Amb l’objectiu de facilitar la tasca a les escoles i instituts, el consistori ha dotat els centres de lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables, un material que ha quedat en disposició de les escoles per continuar fent batudes quan vulguin.

Els principals residus, paper i envasos, però també vidre

Un cop analitzades les diferents deixalles recollides, destaca la gran quantitat de residus que els participants han classificat en els contenidors de paper-cartró i envasos. El gran volum ha desbordat els contenidors de 240 litres que l’Ajuntament ha facilitat a les escoles per fer la selecció de les deixalles després de dur a terme la neteja.

També s’ha recollit una gran quantitat de vidre, un tipus de residu amb el qual cal tenir especial cura pels riscos que comporta per a les persones, però també pel risc d’incendi forestal a l’estiu.

Les zones que s’han netejat han estat la bassa dels Alous, Can Xercavins, el torrent dels Alous, Can Pi de la Serra, Ca n’Oriol, el torrent de les Abelles, Can Feliu, Can Tiraïres, el torrent del Manà, Sant Genís, el torrent Fondo, Sant Muç, Can Ramoneda i el torrent de Can Serra.

Els docents han valorat l’activitat de forma molt positiva, ja que consideren que és una proposta que té un alt valor pedagògic. El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha agraït a les escoles i instituts “el treball de conscienciació” i considera que aquestes iniciatives poden ser “la llavor d’un canvi de conducta a llarg termini que consolidi el respecte al medi natural”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *