Una vintena de farmàcies actuen com a punt de derivació i conscienciació sobre el coronavirus

Imagen noticia
Rubí celebra el Dia Universal dels Drets de la Infància
23 de noviembre de 2020
Imagen noticia
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous
25 de noviembre de 2020

Una vintena de farmàcies actuen com a punt de derivació i conscienciació sobre el coronavirus

Imagen noticia

Fins a 19 farmàcies de Rubí actuen com a punts de derivació, informació i conscienciació sobre la covid-19 en el marc d’un projecte impulsat pel Servei Català de la Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament. La iniciativa, que es va posar en marxa la setmana passada, té com a lema ‘A Rubí, aturem junts la cadena de transmissió de la covid-19’.

Els professionals farmacèutics, com agents de salut de primera línia dins la xarxa sanitària, s’afegeixen d’aquesta forma a la resta de professionals sanitaris per treballar de manera coordinada i conjunta contra la pandèmia. L\’objectiu del projecte és que les farmàcies comunitàries es converteixin en un punt de derivació de la ciutadania als centres d\’atenció primària -gràcies a la seva expertesa en la detecció de possibles contagis de Covid-19- i que també facin tasques d\’informació i conscienciació, donant resposta a les preguntes més freqüents de la població, com poden ser les relacionades amb els símptomes i el seu tractament, o amb les accions que cal adoptar en cas d\’haver estat en contacte amb un cas positiu.

A causa de la crisi sanitària, els professionals de la sanitat han hagut de replantejar i adaptar els seus fluxos de treball i aplicar protocols nous per donar assistència a les necessitats de la ciutadania de manera segura. El personal farmacèutic, per la seva proximitat a la població, també s\’ha vist immers en aquests canvis, amb l\’objectiu de garantir l\’assistència a la ciutadania.

El projecte d\’actuació amb els farmacèutics comunitaris es va posar en marxa de manera pilot a Terrassa el passat setembre, amb la participació de més d\’un centenar d\’oficines. Ara arriba a Rubí amb una implicació també majoritària dels professionals farmacèutics. \»Creiem que aquesta iniciativa pot ajudar molt en la detecció de casos de covid-19 i a l\’hora de resoldre dubtes entre els nostres veïns i veïnes. És important que tots i totes estiguem alineats per poder contenir la covid-19 i, en aquest sentit, el coneixement dels farmacèutics comunitaris és molt útil\», ha declarat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva.

Els clients de les farmàcies adherides a la campanya hi trobaran material divulgatiu sobre el virus i sobre com cal actuar per prevenir-lo i tractar-lo. En cas que el professional farmacèutic sospiti que alguna de les persones ateses pot estar contagiada o haver estat en contacte estret amb algun cas positiu, omplirà un full de derivació que el ciutadà o ciutadana haurà de lliurar al personal sanitari del seu centre d\’atenció primària.