Una vintena de rubinencs nouvinguts recullen el certificat d’acollida

Imagen noticia
‘La hija del ladrón’ és la nova pel·lícula del Cicle Gaudí
20 de febrero de 2020
Imagen noticia
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d’acolorides i originals comparses
23 de febrero de 2020

Una vintena de rubinencs nouvinguts recullen el certificat d’acollida

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya han lliurat a 17 veïns de Rubí provinents d’altres països certificats d’acollida després d’haver completat cursos sobre competències bàsiques en català, coneixements laborals i de la societat catalana. Es tracta d’un document que pot ser útil en els processos d’estrangeria o d’adquisició de la nacionalitat, així com a l’hora de buscar feina.

Les persones que han rebut el certificat, han completat un curs de 90 hores de català, 15 hores sobre coneixements laborals i un curs de 15 hores sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic.

«Rubí és una ciutat d’acollida, que vol ser una ciutat de tothom i per a tothom. Volem un municipi que ofereixi oportunitats a tothom qui vulgui venir a instal·lar-s’hi», ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez. També ha assistit al lliurament la responsable de l’Àrea de Programes i Territori de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat: «Ara heu fet un primer pas, però cal que continueu fent fer cursos i demanant a la gent que us parli en català, perquè així és com aprendre la llengua. Com és formació i informació tingueu, i com més llengües parleu, més possibilitats tindreu de trobar feines millors». Des de la posada en marxa dels certificats, el 2016, s’han lliurat un total de 45.

A Rubí, les accions formatives necessàries per a l’obtenció dels certificats d’acollida es desenvolupen sota el paraigua del Pla de convivència i acollida 2017-2020. Un dels principals instruments és el Servei de Primera Acollida, que ofereix a les persones provinents d’altres països informació, assessorament i eines per a la seva integració sociocultural.