Unes 200 famílies rubinenques es beneficien del Fons de Solidaritat de Sorea

Imagen noticia
Una sentència considera il·legal la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament aprovada el 2017
15 de octubre de 2018
Imagen noticia
Gran inici de temporada dels equips sènior del CN Rubí
17 de octubre de 2018

Unes 200 famílies rubinenques es beneficien del Fons de Solidaritat de Sorea

Imagen noticia

En el marc d\’un conveni signat el 2016 per l\’Ajuntament de Rubí amb Sorea, l\’empresa subministradora del servei de l\’aigua, 191 famílies rubinenques en situació de vulnerabilitat han pogut mantenir el servei de l\’aigua durant el darrer any. L\’empresa ha destinat 54.082,39 euros a sanejar el deute de llars en situació de vulnerabilitat, evitant així talls de subministrament.

El Fons de Solidaritat és una línia d\’ajut a fons perdut que cobreix els rebuts íntegrament, inclosos tots els conceptes i impostos: aigua, clavegueram, cànon i IVA. El sistema es desenvolupa en col·laboració amb els Serveis Socials, que s\’encarreguen de comunicar a l\’empresa subministradora quines són les famílies amb informe de vulnerabilitat.

El director territorial de Sorea, Ramon Albareda, ha traslladat aquestes dades a l\’Ajuntament amb una reunió celebrada dilluns amb la presència de l\’alcaldessa, Ana M. Martínez, i altres regidors. La màxima responsable municipal afirma que \»no es pot permetre que una situació de vulnerabilitat repercuteixi en la privació d\’un dret bàsic com és l\’aigua\». Totes dues parts han decidit renovar el conveni. Des del setembre del 2016, Sorea ha aportat a aquests ajuts un total de 106.555,08 euros.

Sorea també ofereix altres tipus d\’ajuts per al pagament del servei d\’aigua i del qual es beneficien altres col·lectius. Així, 369 pensionistes majors de 65 anys tenen una bonificació del 50% i uns altres 547 tenen una reducció del 25%. A més, hi ha 3.620 usuaris als quals s\’amplien els trams de consum per tractar-se d\’habitatges amb més de tres persones i 291 llars que es beneficien de la tarifa social perquè són famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i en situació de risc.

A més, ha avançat que en el futur té la voluntat de col·laborar amb l\’Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí (APDIR) i l\’Aula d\’Extensió Universitària.