Unes 500 persones gaudeixen la 21a Bicicletada popular del Mercat Municipal

Imagen noticia
Derrota del 25 de Septiembre en la seva estrena com a local
20 de septiembre de 2019
Imagen noticia
L’Ateneu engega la programació de tardor amb propostes com tallers, cursos, música i xerrades
24 de septiembre de 2019

Unes 500 persones gaudeixen la 21a Bicicletada popular del Mercat Municipal

Imagen noticia

Centenars de ciclistes de totes les edats van omplir un any més els carrers del centre de Rubí durant la Bicicletada Popular, una activitat esportiva d\’ambient familiar que organitza l\’Associació d\’Adjudicataris del Mercat Municipal des de fa 21 anys. La passejada en bicicleta va reunir prop de 500 rubinencs i rubinenques, 50 persones menys que l\’any passat, una bona participació que es va veure afectada pel mal temps del cap de setmana, segons ha reconegut l\’organització.

La Bicicletada comptava amb dos recorreguts: un curt per infants i famílies i un més llarg per a adults. Tots dos començaven a la plaça Nova del Mercat. El primer recorria els carrers Cal Gerrer, Magallanes, Lluís Ribas, Cervantes, Avinguda Barcelona, carrer Montserrat i plaça del Doctor Guardiet, on s\’acabava el recorregut curt, mentre que el llarg continuava baixant fins a la Riera per recórrer part del Polígon Industrial La Llana, el pont de Can Claverí i l\’Escardívol per tornar al Mercat.

Entre els participants, alguns venien per primer any però altres ja ho tenen com una tradició per reunir-se amb amics i família. Un d\’ells és en Javier, qui participa per tercer any consecutiu a la Bicicletada amb les seves dues filles. \»Venim perquè els més petits gaudeixin de circular en bici pel centre de la ciutat sense cotxes, és una passejada sense competir i la festa del Mercat és molt agradable\». D\’altra banda, en Julio fa cinc anys que ha participat en l\’activitat: \»M\’apunto sol i faig el recorregut llarg per poder circular al meu ritme\» – explica. D\’altra banda, per l\’Arnau, que ha debutat aquest any acompanyat pel seu pare, s\’ha animat per recomanació d\’alguns amics.

Tot plegat va acabar amb una petita festa a la Plaça Nova del Mercat, amb beguda i botifarra per tots els participants, un circuit d\’obstacles infantil i un sorteig de productes de tots els paradistes del mercat. Isabel Romero, presidenta de l\’Associació d\’Adjudicataris del Mercat Municipal, explica que, els participants completen el recorregut en aproximadament una hora, ja que és una passejada tranquil·la, amb animació dels Pompiers de la companyia La Tal. Des de l\’organització afirmen que, des de fa uns anys, fan coincidir la Bicicletada amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Rubí, per promoure l\’esport i conscienciar sobre el medi ambient.

L\’alcaldessa, Ana María Martínez, qui va donar el tret de sortida de l\’activitat, va valorar positivament la participació d\’enguany, \»que els paradistes del Mercat organitzen cada any amb la mateixa il·lusió i dinamitzen una activitat esportiva i saludable, que permet a les famílies gaudir d\’un passeig per la ciutat\».