Veïns de l’avinguda l’Estatut i el carrer Madrid estan desesperats per una plaga de rates

Imagen noticia
ERC, l’AUP, ICV, VR i Podem insisteixen en començar el POUM des de zero
23 de noviembre de 2017
Imagen noticia
La mobilitat sostenible centra la quarta edició del congrés Rubí Brilla
27 de noviembre de 2017

Veïns de l’avinguda l’Estatut i el carrer Madrid estan desesperats per una plaga de rates

Imagen noticia

Les rates s’han convertit en un autèntic malson per a part del veïnat de l’avinguda de l’Estatut i del carrer Madrid. Rates de gran dimensió, que comparen amb gats i conills, i també ratolins campen per les seves terrasses, es mengen el menjar dels seus gossos i fins i tot accedeixen als seus habitatges.

El veïnat atribueix la plaga dels rosegadors a la deixadesa d’un solar privat que està abandonat des de fa més de 15 anys. El solar, situat a l’avinguda de l’Estatut, 180, s’ha omplert de vegetació, al caliu del qual han creat les rates el seu hàbitat.

“És vergonyós i insostenible, ja no sabem què fer”, explica Maria, veïna del carrer Madrid, que té una terrassa a tocar del solar. Les rates escalen per les parets compartides amb el solar i des d’aquí es passegen per les terrasses a la recerca d’aliment. “Es mengen el menjar de gossos i gats i travessen fins al carrer Madrid a buscar més menjar en els contenidors”, apunta Maria.

Montse, veïna de l’avinguda de l’Estatut, assenyala que també han fet fins a cinc forats en un tram de vorera sense asfaltar de l’avinguda, just davant del solar, per on surten d’excursió, sobretot a les nits. També les han vist sortir per una mena d’embornal de la xarxa de clavegueram sense tapa situat uns metres més avall.

La plaga s’ha estès de tal manera que alguns veïns ja han rebut la desagradable visita dels rosegadors a casa seva. “El meu fill va obrir l’altre dia el calaix de la cuina i en va sortir un ratolí”, apunta Maria, qui considera que “això és una epidèmia”. Una altra veïna també diu que li han arribat a foradar mobles de la cuina.

Molts dels veïns afectats han recorregut a verí, tot i que ara, asseguren, “són molt llestes i ja no s’apropen a aquest”. També han instal·lat mosquiteres a portes i finestres, per poder ventilar sense estar patint per si accedeixen als habitatges. Alguns han arribat a matar-les ells mateixos.

“És un perill, les rates transmeten malalties a humans i animals”, lamenten. Segons els veïns, quan van començar a detectar que el nombre de rates s’havia incrementat molt, ja fa molts mesos, alguns van dirigir-se a l’Ajuntament per demanar algun tipus de solució. “No ens han fet cas. Ens diuen que és propietat privada i que no poden fer res”, apunten.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *