Veïns de Sant Jordi Parc planten cara a l’increment dels lloguers

Imagen noticia
Un centenar de rubinencs es concentren per reivindicar l’alliberament dels líders independentistes empresonats
19 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Inundacions a Rubí i canvi climàtic
21 de noviembre de 2018

Veïns de Sant Jordi Parc planten cara a l’increment dels lloguers

Imagen noticia

Una setantena de veïns de Sant Jordi Parc s’han començat a mobilitzar per plantar cara a un increment del preu del lloguer que consideren abusiu. Concretament, es tracta dels habitatges dels números 36-42, 37-39 i 43-45 de l’avinguda Josep Ferrer i Domingo, propietat de Medasil Desarrollos, una empresa que el Sindicat del Lloguer relaciona amb fons voltors com Goldman Sachs. Els pisos van ser construïts per La Llave de Oro fa 10 anys i són de protecció oficial.

Ara, que han vençut els contractes, els veïns s’enfronten a increments que van entre els 100 i els 400 euros. Alguns dels inquilins ja han marxat, però altres han decidit autoorganitzar-se per negociar, amb el suport del Sindicat del Lloguer, amb Medasil. De fet, aquesta empresa també té conflictes molt similars oberts a Sant Joan Despí, a Santa Perpètua de Mogoda i a Barcelona i, en el cas de Sant Joan Despí, els veïns van arribar a un acord.

Pisos de protecció oficial
El Sindicat del Lloguer, que es va reunir amb el president del Parlament, Roger Torrent fa uns dies, ha demanat saber exactament quines van ser les condicions d’ajuda pública a la promotora dels habitatges de protecció oficial, els terminis de caducitat, un fet que ara mateix desconeixen. «Sabem que el contracte en alguns casos s’acaba 10 anys després i llavors poden especular com vulguin», ha explicat Carlos Águila, del Sindicat.

A més de demanar el suport de la Generalitat, els representants de l’entitat també demanen a l’Ajuntament que els doni suport i han lamentat que hi hagi gent que marxi de Rubí «perquè no poden pagar el lloguer quan hi ha 4.428 pisos buits a la ciutat», segons ha explicat Marina Barroso, del Sindicat del Lloguer.