Veïns per Rubí presentarà una moció per descentralitzar les activitats de la Festa Major

camí de can feliu can solà
Propietaris de Can Solà no poden construir als seus terrenys per culpa d’una cessió de terrenys obsoleta
20 d'abril de 2021
passejada caminada torrent alous
Passejades per l’entorn natural per a la gent gran durant l’abril i el maig
20 d'abril de 2021

Veïns per Rubí presentarà una moció per descentralitzar les activitats de la Festa Major

La fira fa anys que s’ubica a l’aparcament del Rubí Forma. / El Gra

El grup municipal Veïns per Rubí (VR) presentarà al Ple de la setmana que ve una moció per demanar que es descentralitzin les activitats que es realitzen durant tot l’any a la ciutat, ja siguin impulsades per l’Ajuntament o per entitats i especialment durant la Festa Major. El text també demanarà aprovar el protocol de festes populars de l’Ajuntament perquè entri en vigor el 2022 i es pugui implementar la descentralització de les activitats.

Veïns per Rubí considera que fa molts anys que la majoria d’activitats que es fan a Rubí es concentren essencialment al centre del municipi, particularment durant la Festa Major, i consideren que això genera un ús intensiu de l’espai públic en zones amb alta densitat de població. Alhora, a la resta de barris de la ciutat i les urbanitzacions pràcticament no hi ha activitats.

El grup municipal recorda que el 2018, en les comissions de la Festa Major, ja es va posar sobre la taula aquest tema, a més de la necessitat de redactar un protocol de festes, que de moment no s’ha realitzat. VR creu que descentralitzar les activitats en diferents punts del municipi permetria incrementar la cohesió social i territorial i el sentiment de pertinença.

A més, el partit veïnal recorda que històricament algunes activitats de la Festa Major s’han ubicat fora del centre, per exemple a l’avinguda de La Llana, al passeig de les Olimpíades o als barris de Can Fatjó, el 25 de Setembre, La Serreta o Ca n’Oriol. D’altra banda, Veïns per Rubí assenyala que el fet d’ubicar sempre activitats als aparcaments de l’Escardívol i del Rubí Forma dificulta l’accés als veïns d’altres barris o de fora de la ciutat.

Deixa un comentari