Xerrada de l’AUP sobre el projecte de la nova línia d’alta tensió que podria arribar a Rubí

Aleix Berengueras guanya l’or al Campionat de Catalunya Sub-21 de taekwondo
15 de marzo de 2022
Posaran en marxa un projecte contra la solitud no volguda de les persones grans
16 de marzo de 2022

Xerrada de l’AUP sobre el projecte de la nova línia d’alta tensió que podria arribar a Rubí

Redacció

La projecció d’una nova línia d’alta tensió que portaria l’energia renovable de diversos parcs eòlics des de l’Aragó fins a la subestació elèctrica de Rubí ha posat en alerta la ciutat, que tem les afectacions que aquestes infraestructures puguin tenir sobre territori. Per aquest motiu, l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha organitzat una xerrada oberta a tothom en la qual explicarà l’impacte que aquesta nova línia pot tenir a la ciutat. L’acte anirà a càrrec de la regidora de l’AUP, Betlem Cañizar, i del biòleg Jordi Simó, i serà el 17 de març a les 19 h a l’Associació de Veïns de Les Torres.

Fa uns mesos es va conèixer que l’empresa especialitzada en energies renovables, Forestalia, ha projectat una línia d’alta tensió de prop de 300 km entre Osca i Barcelona per fer arribar aquest tipus d’energia a l’àrea metropolitana. Es tracta d’una línia de 400 kv, considerada d’alta tensió i que només preveu el soterrament en un tram de 200 m, just abans d’entrar a la subestació ubicada al terme municipal de Rubí. L’afectació de la línia a la ciutat seria de prop de 5 km de via aèria. 

El projecte compta amb el rebuig de l’Ajuntament de Rubí i de la resta de consistoris afectats arreu del territori i els consells comarcals. Tampoc està a favor d’aquest projecte la Generalitat de Catalunya. Totes aquestes administracions han presentat al·legacions contra la nova línia d’alta tensió. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES