Xerrada de Ramon Batalla sobre els 100 anys del final de la I Guerra Mundial

Imagen noticia
Clam al carrer per unes pensions dignes
12 de abril de 2018
Imagen noticia
Tres empreses de Rubí seran guardonades amb els Premis Cambra 2018
16 de abril de 2018

Xerrada de Ramon Batalla sobre els 100 anys del final de la I Guerra Mundial

Imagen noticia

L’Auditori Vallhonrat, situat al carrer Sant Pere, 77-79, acollirà dijous 19 d’abril a les 19 hores una xerrada de l’historiador rubinenc i membre del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí Ramon Batalla, coincidint amb els 100 anys de la fi de la Primera Guerra Mundial (1914-1918).

El 28 de juny del 1914, l’arxiduc i hereu del tron de l’Imperi austrohongarès, Francesc Ferran, i la seva dona, Sofia Chotek, van ser assassinats a Sarajevo. Per primera vegada, un acte terrorista va ser el pretext d’una guerra, una carnisseria amb un gran nombre de països implicats en el conflicte i que va mobilitzar 65 milions de soldats, va esquerdar tres imperis i es calcula que va provocar 20 milions de morts entre militars i civils. Aquell magnicidi va canviar per sempre més el món. El segle XX no va començar el 1900, sinó amb el final de la Gran Guerra.

Any Raimon Panikkar
D’altra banda, i coincidint amb la commemoració del centenari del naixement de Raimon Panikkar (1918-2010), aquest divendres a les 19 hores tindrà lloc una xerrada a càrrec de Pere Bel, membre del GCMR-CER, sobre la vida d’aquest filòsof i teòleg, considerat un dels més importants de Catalunya en el camp de la reflexió intercultural i interreligiosa. Panikkar va ser autor d’una vuitantena d’obres escrites en sis llengües, doctor honoris causa per les universitats de les Illes balears, Tübingen, Urbino i Girona i professor, entre altres institucions, a Harvard i Califòrnia.