Xerrada sobre el terror sexual i com condiciona l’actitud de les dones

Imagen noticia
El col·legi Balmes lliura més de 6.000 euros per la recerca del càncer infantil
18 de noviembre de 2019
Imagen noticia
La Unión Extremeña celebra 40 anys amb actuacions musicals
20 de noviembre de 2019

Xerrada sobre el terror sexual i com condiciona l’actitud de les dones

Imagen noticia

La politòloga i activista feminista Nerea Barjola va oferir el dilluns a la tarda a la Biblioteca la conferència ‘El caso Alcàsser i la construcción del terror sexual’. Barjola va explicar què és el terror sexual, com els mecanismes de poder condicionen l’actitud de les dones i com es pot combatre. «Cada generació té el seu relat, la meva va tenir el del crim d’Alcàsser, però són narracions polítiques extrapolables que determinen i influeixen en la vida de les dones», ha explicat la politòloga, que afegeix que aquests crims «es conceptualitzen i es crea una norma de conducta per a les dones: un avís alliçonador de què ens pot passar en cas d’estar transgredint determinades normes».

Per aquest motiu, per Nerea Barjola és molt important la tasca que ha fet el feminisme. Davant dels crims sexuals, la dona no és la responsable, sinó «el sistema polític i social masclista que fa servir el cos i el terror sexual per determinar les nostres vides i sotmetre’ns». En definitiva, insisteix que «la violència masclista no existeix perquè sí, sinó que té una ideologia».

Lectura del manifest
La conferència, a la qual van assistir una vintena de persones, és una de les activitats de l’Ajuntament al voltant del Dia internacional contra la violència masclista, que es commemora el 25 de novembre, dia que es farà la Lectura del manifest. L’activitat tindrà lloc a les 17.30 hores a la plaça del Doctor Guardiet. De forma paral·lela, la plaça Catalunya acollirà una activitat d’En Comú Podem sobre la sensibilització. També hi haurà altres activitats, com un taller d’apoderament femení i autodefensa a les 17.30 hores a la Torre Bassas.