Exposició a l’Ateneu sobre la fam a Mali

Imagen noticia
El col·legi Balmes lliura més de 6.000 euros per la recerca del càncer infantil
18 de noviembre de 2019
Imagen noticia
La Unión Extremeña celebra 40 anys amb actuacions musicals
20 de noviembre de 2019

Exposició a l’Ateneu sobre la fam a Mali

Imagen noticia

El vestíbul de l’Ateneu acull fins al 30 de novembre l’exposició ‘Sahel. Terra, dona i aigua’, que mostra les dificultats per accedir a l’alimentació en la regió de Mali de Kayes.

La inauguració de la mostra va tenir lloc el dilluns a la tarda amb una conferència a càrrec de Xavier Cutillas, president de l’Associació Catalana per la Pau, i de Bassirou Diarra, president de l’Associació Maliense de Solidaritat. Cutillas va explicar com s’han invertit els 15.580 euros que l’Ajuntament de Rubí va destinar a aquest projecte de cooperació internacional i desenvolupament el 2018. «És una regió on hi ha molta emigració dels homes cap al Senegal, Europa i fins i tot altres parts de Mali, i les dones queden a càrrec de famílies molt extenses, la nostra tasca allà és reforçar la perforació de pous de captació de l’aigua per poder conrear els camps», ha explicat Cutillas.

Kayes és una de les regions més desafavorides del país de l’Àfrica occidental i dels més afectats per la sequera, que és endèmica, hi ha moltes dificultats per conrear i per accedir a l’aigua.

A banda d’aquest projecte, durant el 2018 l’Ajuntament de Rubí va destinar 18.000 euros al Disseny participatiu de l’espai urbà amb especial atenció a l’accessibilitat universal a la regió d’Inhambane, a Moçambic; i 18.000 euros per contribuir a la millora de les condicions de seguretat alimentària i dels ingressos de 25 persones i les seves famílies a Ouonk, al Senegal. En tots dos casos, els projectes encara s’estan executant.

En total, el consistori va invertir més de 100.000 euros en cooperació internacional durant el 2018.