Acord entre Ajuntament i Generalitat per la construcció de l’Escola del Bosc

Imagen noticia
Mireia Boya presentarà el llibre ‘Trencar el silenci’ a Rubí
4 de marzo de 2020
A Rubí, escola pública i de qualitat (I)
6 de marzo de 2020

Acord entre Ajuntament i Generalitat per la construcció de l’Escola del Bosc

Imagen noticia

L’Ajuntament i la Generalitat han arribat a un acord per a la construcció de l’Escola del Bosc que es concretarà amb la imminent signatura del conveni corresponent entre les dues administracions, segons han fet públic fonts municipals.

L’acord estableix que l’Ajuntament aportarà el 10% del total de l’obra (projecte, licitació, construcció), que s’estima en una quantitat aproximada de 4 milions d’euros. Rubí abonarà aquest 10% en diferents terminis i segons la planificació econòmica del consistori. L’execució de l’edifici anirà a càrrec de l’empresa pública Infracat, antic GISA.

El nou edifici de l’Escola del Bosc tindrà capacitat per encabir una línia d’alumnat, però la construcció permetrà incorporar nous espais en funció de les futures necessitats del centre. La redacció del projecte inclourà un procés participatiu perquè la comunitat educativa de l’escola pugui prendre part en el procés de decidir com seran els espais educatius del nou edifici.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el director general de Centres Públics de la Generalitat, Josep González, van tancar l’acord en una reunió que va tenir lloc aquest dimarts, després de mesos de negociacions.

Les dues institucions presentaran públicament el conveni i les condicions de l’entesa tan aviat com sigui possible. «Com a Ajuntament, ens en corresponsabilitzem i assumim una inversió importantíssima per donar resposta a una necessitat urgentíssima de la ciutat», ha dit Martínez.

L’Escola del Bosc té instal·lacions provisionals en barracons des de fa 10 anys. L’acumulació de cursos ha fet que els mòduls i l’espai que els envolta mostrin signes de degradació importants. A més, la mateixa rigidesa d’aquest tipus de construcció ha impedit a l’escola disposar de tots els espais polivalents que necessitaria i es troba actualment dividida en dos blocs.