Activat el Pla Inuncat per previsió de pluges intenses al litoral i prelitoral

gent
La propagació de la covid-19 a Rubí continua sent alta tot i una lleugera millora
27 de agosto de 2021
loteria
Validada a Rubí una butlleta de la Primitiva amb un premi de 30.000 euros
30 de agosto de 2021

Activat el Pla Inuncat per previsió de pluges intenses al litoral i prelitoral

Mapa creat pel Servei Meteorològic de Catalunya sobre la previsió de pluges.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta nit l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió de pluges intenses aquest dilluns al litoral i prelitoral sud i centre.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions intenses a gran part del territori català, però serà sobretot a la zona del litoral i prelitoral sud i central que se superin els 20l/m2 en 30 minuts i vagin acompanyades de tempesta.

L’episodi s’ha iniciat amb precipitacions al terç sud i a partir de mig matí està previst que s’estengui cap al nord-est afectant el litoral i prelitoral central, Camp de Tarragona i Catalunya Central. En aquesta zona les precipitacions seran d’intensitat moderada i sovint podran anar acompanyades de tempesta. Hi ha la possibilitat que localment puguin ser d’intensitat forta o torrencial, podent-se superar els 40mm en 30 minuts de manera puntual. A la tarda, s’espera que les precipitacions arribin al Pirineu i el Prepirineu, ja amb menys intensitat. L’episodi de pluges s’allargarà fins dimarts, amb especial afectació al litoral entre el Tarragonès i el Maresme durant la nit de dilluns.

Protecció Civil recomana molta precaució a la mobilitat i les activitats a l’aire lliure a les zones afectades per les fortes pluges, especialment aquest dilluns. Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts inundables i no creuar mai rius i o rieres si baixen amb aigua.