Ajuntament i comerciants locals valoren la possibilitat de crear una plataforma de venda per internet a la ciutat

manifestació
Concentració a Rubí en rebuig a la violència que estan patint al territori de Gaza i a Colòmbia
27 de mayo de 2021
vacunació
La situació epidemiològica a la ciutat continua estable des de fa tres setmanes
27 de mayo de 2021

Ajuntament i comerciants locals valoren la possibilitat de crear una plataforma de venda per internet a la ciutat

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Comerç, ha iniciat una enquesta en línia dirigida al teixit comercial de la ciutat per disposar de dades actualitzades sobre les seves competències digitals. Així, el consistori convida als i les comerciants a respondre una enquesta per valorar conjuntament la possibilitat de crear un ‘marketplace’ de ciutat, és a dir, una plataforma de venda per internet a Rubí.

A través de 12 preguntes curtes, l’enquesta vol identificar les implicacions i necessitats que pot assumir cada comerciant per incorporar-se a una possible plataforma de venda en línia de Rubí i es demana l’opinió del teixit comercial. Així, hi ha preguntes sobre els interessos i els costos assumibles, sobre els mitjans tècnics i sobre les competències digitals que tenen els botiguers.

El qüestionari s’ha enviat per correu electrònic a 800 establiments de la ciutat, però també es pot accedir des de la pàgina web municipal. Els comerciants tenen temps per respondre l’enquesta fins diumenge 6 de juny.

Una vegada tancada l’enquesta, el consistori en valorarà els resultats per millorar les competències digitals del teixit comercial i treballarà amb les persones que no disposin de capacitats per oferir-los formació especialitzada.

Cal recordar que l’actual president de Rubí Comerç, Miquel Ortuño, en una entrevista a Diari de Rubí a finals del 2019 apuntava que el comerç local necessitava una teràpia de xoc, ja que les grans superfícies i les vendes per internet estaven escanyant el petit comerç. I això era abans de la pandèmia de coronavirus, on durant mesos, només van poder obrir botigues de productes de primera necessitat.

Apropteu

El consistori també anima als comerciants, establiments de restauració i empreses de serveis a utilitzar l’aplicació Apropteu de la Diputació de Barcelona. Aquesta aplicació gratuïta adreçada a comerciants, paradistes, empresaris del sector comercial, emprenedors i ciutadania; pot ser el primer pas per iniciar-se en la digitalització comercial o ser un bon complement a les xarxes socials de l’establiment.

L’aplicació està disponible en sistemes Android i IOS i permet aportar eines digitals per millorar la competitivitat dels comerços, donar suport al comerç de proximitat per perdre la por a la tecnologia i dinamitzar el sector a través de directoris de comerços i serveis.