La situació epidemiològica a la ciutat continua estable des de fa tres setmanes

Ajuntament i comerciants locals valoren la possibilitat de crear una plataforma de venda per internet a la ciutat
27 de mayo de 2021
pensionistes
Mobilització en defensa del sistema públic de pensions aquest dissabte a Rubí
27 de mayo de 2021

La situació epidemiològica a la ciutat continua estable des de fa tres setmanes

Ja fa tres setmanes que Rubí registra valors positius en relació amb la pandèmia de covid-19. I és que en els darrers set dies ha baixat el nombre de persones ingressades, ara són 11, no ha mort cap persona per coronavirus en aquest període i el risc de rebrot s’ha rebaixat fins a 149. La velocitat de transmissió de la malaltia ha pujat fins a 0,98, però continua indicant que l’expansió del virus no va en augment.

A Catalunya, la situació és lleugerament millor, amb un risc de rebrot de 115. Hi ha 780 persones ingressades, de les quals 272 són a l’UCI.

Comença la segona dosi pels col·lectius essencials

El Departament de Salut ha comunicat que aquest dijous es reprenia la vacunació als col·lectius essencials, entre els quals hi ha principalment el professorat, els cossos policials i personal d’atenció sociosanitària. La segona dosi es farà per defecte amb el fàrmac Pfizer, però els pacients poden demanar que se’ls subministri AstraZeneca, com en el cas de la primera dosi.

A Rubí, la vacunació continua avançant a bon ritme i ara hi ha un 32% de la població vacunada amb la primera dosi. La pauta completa la té un 13%. Al conjunt de Catalunya, la població vacunada és lleugerament superior, un 36% amb la primera dosi i un 16% amb la pauta completa.

Les escoles, gairebé sense afectació

Com la setmana passada, les escoles de Rubí han registrat en els últims set dies una incidència mínima per la pandèmia sanitària. Únicament l’escola Torre de la Llebre ha hagut d’enviar a casa alumnes de dos grups de Primària.

Relaxen les restriccions de visites a l’Hospital de Terrassa

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST), davant la millora de la situació pandèmica, ha decidit relaxar les restriccions a les seves instal·lacions. A l’Hospital de Terrassa, es podrà fer una visita al matí o a la tarda de dilluns a divendres en dues franges predeterminades. A les plantes covid-19, només es podrà fer una visita els dimecres i dissabtes al migdia.

El mateix passa amb l’UCI, que estarà oberta a visites de dilluns a diumenge al migdia, mentre que en el cas de l’UCI covid-19, serà el dimecres i el dissabte al migdia. Al Servei d’Urgències, els pacients no podran anar acompanyats, menys en casos excepcionals, com el cas dels menors, i les embarassades poden estar acompanyades d’un adult a la sala de parts. Pel que fa a l’Hospital de Sant Llàtzer, que també depèn del CST, es permet l’accés d’un visitant per pacient en horari predeterminat.