Alerta per fort vent durant tot el dia a gairebé tot Catalunya

Imagen noticia
Rubí celebrarà l’Any Pàniker en record de l’activista social i feminista
1 de octubre de 2020
Imagen noticia
Ràdio Rubí arrenca una nova temporada amb l’estrena d’una pàgina web
5 de octubre de 2020

Alerta per fort vent durant tot el dia a gairebé tot Catalunya

Imagen noticia

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya, el Ventcat, per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu demà per divendres a tot Catalunya, excepte les comarques de l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Ripollès i Osona. El fort vent afectarà sobretot durant el matí el Barcelonès i l’àrea metropolitana. El vent bufarà de component oest.

Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i recomana prudència en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes, cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.