Alternativa Ciutadania de Rubí és desvincularà de l’AUP quan acabi el mandat

Regidors durant minut silenci víctimes terrorisme
Minut de silenci a Rubí en record de les víctimes del terrorisme
14 de marzo de 2022
camió guerra ucraïna
Rubí ja ha acollit a una quinzena d’adults i 10 infants procedents d’Ucraïna
14 de marzo de 2022

Alternativa Ciutadania de Rubí és desvincularà de l’AUP quan acabi el mandat

Redacció

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha decidit desmarcar-se de l’assemblea de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), de la qual formava part des del 2015 juntament amb altres formacions polítiques (la CUP, EUiA i el Partit Pirata) i altres persones a títol individual.

ACR va ser un dels membres fundadors d’aquesta assemblea, però ara no se sent representada i creu que el funcionament actual de l’AUP no segueix els objectius que Alternativa Ciutadana es va marcar als seus inicis. “El sentit del moviment assembleari és que hi hagi molts individus amb opinions i que entre tots junts es marqui una línia a seguir. Ara, la línia ja hi és i si no hi estàs d’acord, sembla que és millor no anar-hi”, ha explicat Núria Mulé, una de les integrants d’ACR.

Aquest sembla ser el motiu principal de la discòrdia, segons apunten des d’ACR, que creuen que a l’assemblea és difícil plantejar crítiques i que funciona com ho faria qualsevol partit polític, segons explica Jordi Muntan, regidor de l’AUP en el darrer mandat. “L’AUP se sembla molt a un partit polític normal i corrent. Nosaltres som diferents i volem continuar sent-ho”, apunta.

La decisió d’Alternativa Ciutadana es va produir a principis de mes, però no s’ha fet públic fins ara, segons ACR, perquè la idea era fer un comunicat conjunt, un fet que finalment no ha estat possible. Tot i això, Mireia Gascón, regidora de l’AUP entre el 2015 i el 2018, ha insistit que “la separació ha estat cordial i tranquil·la” i que donaran suport a l’AUP fins que conclogui el mandat.

Actuar com a “lobby ciutadà”

D’altra banda, sobre el futur d’ACR, que va ser fundada fa vint anys com a moviment assembleari municipalista, els seus membres pràcticament han descartat l’opció de presentar-se a les eleccions municipals del 2023. “És improbable, el que volem ara és reivindicar la feina que hem fet tots aquests anys i incidir en els temes importants de la ciutat, com el POUM, el Pla d’Equipaments, la participació ciutadana, etc. Ens veiem més com un lobby ciutadà”, ha afirmat Mireia Gascón.

La regidora de l’AUP no s’ha sorprès de la decisió

Pel que fa a la reacció de l’AUP en aquesta ruptura, la seva portaveu i regidora a l’Ajuntament, Betlem Cañizar, ha insistit que l’AUP “és un projecte polític assembleari que va més enllà dels partits que la van fundar i que li donen suport”, i també ha afegit que hi ha “algunes persones d’ACR que continuen dins de l’AUP”.

Sobre la decisió que ha pres Alternativa Ciutadana, la regidora ha explicat que ja s’ho esperaven: “No ens ha sorprès, perquè ja veiem que tenien alguna incomoditat, però sí que ens sap greu”. També ha ressaltat que, en aquests darrers dos anys i mig, “l’assemblea de l’AUP ha crescut” i que ara “és molt forta i amb molta gent activa”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *