L’AUP inicia la campanya ‘Rubí trinxat’ per denunciar les agressions al territori

escacs
Rubí celebrarà el I Torneig Internacional Blitz de Primavera d’Escacs
12 de mayo de 2021
HORITZO A
Derrota de l’Horitzó Can Mir A contra el Mollet CF
12 de mayo de 2021

L’AUP inicia la campanya ‘Rubí trinxat’ per denunciar les agressions al territori

L’AUP ha elaborat un mapa d’agressions al territori.

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha posat en marxa una campanya titulada ‘Rubí trinxat’ i que pretén donar visibilitat a les agressions que està patint el territori rubinenc, especialment el medi ambient. Dins d’aquesta campanya, la formació assembleària ha fet públic un mapa dels conflictes ambientals que hi ha a Rubí i dues rutes pel medi natural, de reconeixement d’aquests conflictes. La primera de les rutes serà el 16 de maig a les 9.30 h des del Rivo Rubeo (abocadors i extractives i la segona està prevista el 6 de juny a les 9.30 h des de l’era de Ca n’Oriol (camp de golf i torrents de Rubí). Per participar, cal inscripció prèvia.  

Als conflictes ja coneguts fa anys, com ara el de l’abocador de Can Carreras o les línies d’alta tensió que hi ha a la ciutat, l’AUP denuncia que hi ha noves amenaces a la vista, com per exemple l’abocador de Can Balasc, la voluntat de l’Incasòl de reobrir el camp de golf de Can Sant Joan, el projecte de nova extractiva a la serra de Can Riquer o el projecte de línia d’alta tensió entre el Segrià i Rubí.

can carreras abocador
Abocador de Can Carreras. / Arxiu

D’altra banda, l’AUP assenyala que no només és el sòl el que està patint les agressions, sinó que també hi ha un problema amb els torrents de la ciutat, que “pateixen una greu manca de manteniment i de canalització, a més de rebre abocaments il·legals”. També recorden que a la ciutat hi ha extractives que funcionen sense cap mena de llicència, que la planificació del verd urbà és molt millorable i l’organització de les infraestructures de mobilitat genera contaminació acústica i atmosfèrica.

Per la formació política, “en un context d’emergència climàtica i crisi sanitària, no s’entén que aquestes qüestions no siguin absolutament prioritàries pel govern municipal” i que a més el govern de la Generalitat “continuï avalant i aprovant aquest trinxat del territori”. L’Alternativa creu que el consistori ha estat “massa passiu al llarg dels anys i excessivament prudent davant de projectes que podrien ser imminents i que seran una realitat tard o d’hora si no s’actua amb convicció i fermesa per aturar-los”.