Rubí ja ha acollit a una quinzena d’adults i 10 infants procedents d’Ucraïna

Alternativa Ciutadania de Rubí és desvincularà de l’AUP quan acabi el mandat
14 de marzo de 2022
EL ULTIMO TREN AL ROCKNROLL
La pel·lícula ‘El último tren del rock’n’roll’ arriba a Filmin i Amazon Prime
14 de marzo de 2022

Rubí ja ha acollit a una quinzena d’adults i 10 infants procedents d’Ucraïna

Redacció

El Punt d’Informació i Orientació per a persones refugiades o sol·licitants d’asil de Rubí i els Serveis Socials ja han atès 14 adults i 10 infants d’origen ucraïnès que han arribat a la ciutat, segons ha explicat l’Ajuntament de Rubí. Dels infants que han arribat, dos ja han estat escolaritzats a centres educatius del municipi. Es tracta dels primers refugiats que han arribat a la ciutat procedents de la guerra d’Ucraïna. 

D’altra banda, la borsa de voluntariat d’acollida ja ha rebut una quarantena d’oferiments de persones disposades a col·laborar en l’acollida de persones refugiades o en campanyes relacionades.

Ja no es recull material humanitari, només aportacions econòmiques

D’altra banda, l’Ajuntament ha coordinat l’enviament d’una desena de camions amb ajut humanitari a través del consolat ucraïnès a Barcelona. Els veïns de Rubí han donat roba, aliments, articles d’higiene i medicaments que es faran arribar a la població ucraïnesa.

Tant el consolat com les entitats que treballen sobre el terreny demanen a la gent que faci una aportació econòmica en comptes de lliurar material, per la dificultat que comporta el transport, i perquè les aportacions econòmiques agilitzen la distribució i inversió dels ajuts. És per aquest motiu que l’Ajuntament ha deixat de recollir material humanitari. 

Les aportacions econòmiques es coordinen a través del Fons Català de Cooperació. Els comptes d’aquesta entitat que fan arribar ajuts econòmics a Ucraïna són ES91 0182 6035 4102 0160 8531 i ES79 2100 3200 9625 0002 9627. A l’ingrés s’ha de fer constar la paraula Campanya 3699-Crisi Ucraïna-Rubí.

Els diners es destinaran a subvencionar projectes d’assistència en les rutes de fugida, cobertura de les necessitats bàsiques, desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès o accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida. Seran projectes executats per entitats humanitàries i solidàries.

La ciutadania també es pot inscriure a la borsa de voluntariat de Rubí. En aquest cas,  si vol col·laborar en cas d’arribada de persones refugiades a la ciutat o bé per donar un cop de mà en campanyes i accions vinculades al conflicte que estan impulsant entitats de la ciutat. També es pot contactar amb el servei a través de l’adreça [email protected] i també al telèfon 669 62 18 48.

Rubí Solidari lliura 2.000 euros al fons solidari de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats

D’altra banda, en la manifestació que va tenir lloc el 4 de març contra la guerra a Ucraïna a Rubí, es van recollir 437,80 euros a través de la venda de plantes de Finca Font del Ferro. Els manifestants es van endur a casa una planta a canvi de fer una aportació econòmica per ajudar les persones refugiades. Rubí Solidari, que va convocar la manifestació, va recollir els diners i va fer una aportació pròpia fins als 2.000 euros, que s’han lliurat a la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats. Rubí Solidari ha volgut donar les gràcies a tota la gent que va participar en la campanya per recaptar fons.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES