Arrenca la programació del Nadal, amb l’ampliació de l’illa de llum com a principal novetat

Imagen noticia
Alumnes del Pau Casals participen a un festival de filosofia
28 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí
2 de diciembre de 2019

Arrenca la programació del Nadal, amb l’ampliació de l’illa de llum com a principal novetat

Imagen noticia

L\’encesa de les llums de Nadal, que tindrà lloc aquest divendres a les 18 h a la plaça Pere Aguilera amb un espectacle màgic i participatiu, donarà el tret de sortida a la programació d’activitats per les festes nadalenques. Una programació que té, com a principal novetat, l’ampliació de l’illa de llum, conformada pel túnel de llum instal·lat al carrer Maximí Fornés, al qual aquest any se sumen tres nous elements interactius.

Es tracta d’un laberint de llum, ubicat a la plaça Onze de Setembre, i dos arbres gegants transitables, instal·lats a les places de Catalunya i de Pere Esmendia. Durant la presentació de les activitats, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha destacat que tot plegat configurarà «un recorregut de vianants pel centre de la ciutat, on la llum i la màgia seran les protagonistes».

El túnel de llum oferirà cada dia dos espectacles audiovisuals. A més, tres espais artístics locals -8 Temps Espai d’Arts Escèniques, Dinamic Crescendo i The Community Dance Center- se sumaran a aquest espectacle els dies 13, 27 i 29 de desembre i el dia 3 de gener actuaran tots tres junts.

Aquesta aposta del govern per l’illa de llum ha generat crítiques per part de l’oposició que consideren que el cost, que és de 236.000 €, és massa elevat. Per al regidor de Promoció i Dinamització Cultural i de Comerç, Moisés Rodríguez, l’illa de llum va ser una de les propostes més ben valorades durant les festes nadalenques de l’any passat, per la qual cosa l’ha defensat, juntament amb la resta de l’enllumenat, com un pol d’atracció necessari cap al comerç de Rubí.

Prop de 400 activitats
La programació de Nadal d’enguany inclou prop de 400 activitats, una cinquantena més que l’any passat, dirigides a un públic infantil i familiar, principalment. Entre les novetats, cal destacar que la Carpa de Nadal de la plaça del Doctor Guardiet, que oferirà activitats i espectacles, es mantindrà oberta fins al 2 de gener i que equipaments municipals com l’Ateneu, la Biblioteca o el Teatre Municipal La Sala han incrementat la seva oferta d’activitats.

La màxima responsable municipal també ha ressaltat que el Món del Tió de la plaça Pearson es millorarà i comptarà amb una nova decoració i un espai per a la narració de contes. També el Trenet dels comerciants lluirà nous ornaments.

A més, el Celler tornarà a acollir la festa de Cap d’Any, donat l’èxit de la de l’any passat. Sota el títol Cap d’Any de Llum, la celebració arrencarà a les 0.30 h i serà d’accés lliure per a majors de 16 anys. Els menors podran assistir-hi, però degudament acreditats i acompanyats pels seus progenitors.

La pista de gel, que tindrà dos dies més de descomptes, o el campament del Mag Rubisenc seran altres propostes pel Nadal a la ciutat, que finalitzarà amb la tradicional Cavalcada de Reis. Enguany el recorregut de la desfilada dels Reis Mags per la ciutat es modificarà entre l’avinguda de Barcelona i el carrer de la Mare de Déu de Fàtima per equilibrar l’afluència de públic.