Avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Rubí

Imagen noticia
Els rubinencs Sonia Sierra, Eric Laserna i Francisco J. López, a les llistes de C’s
20 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Creix el nombre de rubinenques que busquen ajuda al Servei d’Atenció a les Dones
22 de noviembre de 2017

Avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Rubí

Imagen noticia

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica als 40 municipis de la conurbació de Barcelona, entre els quals Rubí, i també a la Plana de Vic i a Ponent.

L’objectiu de l’avís és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental. La mesura es pren a causa dels nivells força elevats de contaminació mesurats i de la previsió de persistència d’un potent anticicló que dificultarà la dispersió de les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera.

Es recomana que els ciutadans realitzin els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit i que utilitzin el transport públic reduint els desplaçaments amb vehicle privat. També es recomana realitzar una conducció eficient, compartir vehicle i utilitzar el vehicle menys contaminant en cas de disposar-ne de més d’un. Una altra de les recomanacions és regular la climatització de les llars baixant la temperatura del termòstat. D’altra banda, es demana a indústries i institucions que activin els protocols previstos en aquests casos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *