Investigada una rubinenca per delictes contra els drets fonamentals en una manifestació d’ultradreta

Imagen noticia
Els rubinencs Sonia Sierra, Eric Laserna i Francisco J. López, a les llistes de C’s
20 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Creix el nombre de rubinenques que busquen ajuda al Servei d’Atenció a les Dones
22 de noviembre de 2017

Investigada una rubinenca per delictes contra els drets fonamentals en una manifestació d’ultradreta

Imagen noticia

Els Mossos d’Esquadra han relacionat a sis persones amb agressions, lesions i amenaces que s’han produït durant els darrers dies en diverses concentracions d’extrema dreta que han tingut lloc a Barcelona.

Entre les persones identificades, a les quals se les investiga en relació a diverses agressions, hi ha una rubinenca que va participar el 27 d’octubre en una convocatòria ultraespanyolista, no comunicada, que va recórrer el centre de Barcelona. Davant d’un bar del carrer Mallorca, un grup d’ultres es van encarar a un grup independentista i com a resultat de l’enfrontament, dues persones, entre elles la dona de Rubí, van increpar i posteriorment agredir a una persona. La dona, de nacionalitat espanyola, ha quedat investigada com a presumpta autora d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques. La presumpta agressora té antecedents per robatori amb força a l’interior de vehicle i atemptat contra els agents d’autoritat. L’altra persona que també va protagonitzar l’agressió, està investigada com a presumpte autor d’un delicte de lesions lleus amb l’agreujant d’odi, a més d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques. En aquest cas, té antecedents per robatori amb violència i intimidació, per robatori i furt d’ús de vehicles, per maltractaments en l’àmbit de la llar, per violència física i psicològica en l’àmbit familiar i amenaces.

Pel que fa a les altres quatre persones investigades pels Mossos, en un cas els fets van passar el 22 de setembre al carrer Marina, quan dues persones que participaven en una marxa d’extrema dreta no comunicada van agredir lleument a una persona, que va requerir assistència mèdica. Els dos investigats són de nacionalitat espanyola i els dos tenen antecedents policials diversos.

En l’altre cas, els fets van tenir lloc el 8 d’octubre al Metro de Barcelona després d’una manifestació convocada per Societat Civil Catalana. Dos joves, també amb antecedents policials, van agredir una persona al Metro.

A banda d’aquests sis casos, els Mossos investiguen conjuntament amb la Fiscalia d’Odi i Discriminació, vuit casos més per agressions a persones per motius ideològics.