Caçadors de Trastets recull 400 kg de residus a l’entorn natural de Can Xercavins

Imagen noticia
Els rubinencs Sonia Sierra, Eric Laserna i Francisco J. López, a les llistes de C’s
20 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Creix el nombre de rubinenques que busquen ajuda al Servei d’Atenció a les Dones
22 de noviembre de 2017

Caçadors de Trastets recull 400 kg de residus a l’entorn natural de Can Xercavins

Imagen noticia

Un centenar de persones, 35 de les quals eren infants, van participar diumenge passat en la 19a Jornada de Neteja de l’Entorn Natural, realitzada a Can Xercavins. L’activitat, promoguda per Caçadors de Trastets, s’emmarcava en la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Els participants van recollir 400 kg de residus i deixalles. Entre aquests, runes, restes de vehicles, envasos de tot tipus, plàstics, roba o mobles. Segons explica Javi Ruiz, impulsor de Caçadors de Trastets, a priori Can Xercavins havia de ser un espai molt net, ja que s’havien realitzat fins a quatre trastejades amb anterioritat, que van millorar sensiblement l’espai. A més, cada cop hi ha més persones anònimes que en les seves caminades alliberen d’algunes deixalles els camins d’espais naturals. “És fora dels camins, endinsats en el bosc, als talussos i sobretot als torrents, on hem trobat ingrates sorpreses, amb centenars de quilos de deixalles”, apunta.

Des de l’entitat entenen que les activitats de sensibilització han servit per a que persones respectuoses amb el medi ambient contribueixin a la millora de l’entorn natural, més que per a la conscienciació dels incívics. També confien que les activitats de sensibilització dirigides als infants, les jornades festives i les activitats a les, contribueixen a millorar la relació entre les noves generacions i l’entorn natural.
A més de la recollida, els participants van poder contemplar una exposició amb exemples dels residus i deixalles trobats a l’entorn natural en altres trastejades.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *