Cal Met Lleó es convertirà en un bloc de pisos, però conservarà la façana

Els municipis de l’Arc Metropolità es coordinen pel desplegament de les Zones de Baixes Emissions
1 de marzo de 2022
L’Ajuntament i l’Agència de Residus demanen que es compleixin les sentències contra Can Carreras
1 de marzo de 2022

Cal Met Lleó es convertirà en un bloc de pisos, però conservarà la façana

Redacció

Després d’anys d’abandonament, ja se sap quin serà el futur de la finca de Cal Met Lleó, una casa històrica ubicada al carrer Sant Pere, just al centre de la ciutat i al costat de l’escola Pau Casals. La finca es convertirà en una promoció de 10 habitatges amb un pati comú, que consistirà en una piscina i un parc infantil. 

Darrerament, la finca havia tornat a ser notícia després que entitats com Rubí d’Arrel denunciessin que s’havia enderrocat el safareig, un dels elements més significatius de la casa. Tot i això, segons ha explicat l’Ajuntament després de contestar una pregunta al Ple de l’Alternativa d’Unitat Popular, aquest element no estava protegit i únicament ho està la façana sud. 

És per aquest motiu que la nova promoció ha de respectar aquesta façana, l’emblemàtic rellotge de sol i la inscripció amb el nom de Cal Met Lleó.

La promoció ja es pot trobar en alguns portals immobiliaris especialitzats, on s’ofereixen pisos de tres o quatre habitacions, amb dos lavabos, i amb un preu d’entre 250.000 i 385.000 euros. 

Una finca històrica

Tot i que l’aparença externa de la casa és la d’una masia, des de la seva construcció al segle XVIII sempre ha estat una casa d’habitatge plurifamiliar. En les darreres dècades, la finca ha estat abandonada i ocupada i el 2021 es va incendiar dues vegades. Tot i que durant un temps, els propietaris van valorar l’opció d’ubicar-hi una residència per a gent gran, al final la proposta no va prosperar i si res no canvia l’immoble acabarà convertit en un bloc de pisos. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES