Un incendi crema part de Cal Met Lleó, una casa declarada Bé Cultural d’Interès Local

can balasc
Rubí sense abocadors demana al govern una moratòria mentre s’aprova la nova llei de residus
5 de mayo de 2021
oriol marco
Mor l’escultor Oriol Marco als 55 anys
6 de mayo de 2021

Un incendi crema part de Cal Met Lleó, una casa declarada Bé Cultural d’Interès Local

Un incendi va cremar ahir al vespre part de la casa Cal Met Lleó, ubicada al carrer Sant Pere, a la cruïlla amb el carrer Montserrat. Es tracta d’una casa molt coneguda situada al centre i que actualment és propietat d’una entitat bancària, que fa uns mesos la va posar en venda.

Durant els darrers anys ha estat ocupada, un fet que ha generat moltes queixes veïnals i que ha contribuït a la seva degradació. Segons fonts dels Bombers, a la casa hi dormia gent, però no hi havia ningú quan van arribar després de rebre l’avís per foc a les 18.55 h. Es van traslladar a l’incendi quatre dotacions de Bombers i fins a les 20.15 h no es va poder controlar el foc, que es va donar per extingit passades les 21 h.

Les flames van afectar especialment la primera planta, tot i que la segona també va resultar afectada pel fum. El forjat de les bigues del sostre era inestable i una va caure pel foc, cosa que va complicar les tasques d’extinció. No es va registrar cap persona ferida.

La casa Cal Met Lleó, que té l’origen del curiós nom en el sobrenom d’un dels antics propietaris, Jaumet Lleó, és una casa pairal del segle XVIII que durant molts anys va ser de la família Molins, procedents de Barcelona. Es tracta d’una construcció tradicional amb fisonomia de masia, tot i que sempre ha estat un edifici urbà d’habitatge plurifamiliar. L’edifici està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local dins del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Natural de Rubí. En destaca especialment el rellotge solar que hi ha en una de les façanes, just a sobre de la inscripció del nom de la casa, i que no ha resultat afectat per l’incendi.