La destrucció del safareig de Cal Met Lleó, un pas més en la seva degradació

Els Dimoniets arriben al Casal aquest cap de setmana en sessió doble
1 de febrero de 2022
La UE Rubí perd a casa i es queda sense el seu màxim golejador
2 de febrero de 2022

La destrucció del safareig de Cal Met Lleó, un pas més en la seva degradació

Marta Cabrera

Una de les poques masies que queden al centre de Rubí, sinó l’única, continua degradant-se amb el pas del temps. Es tracta de Cal Met Lleó, un immoble que data del segle XVIII, de construcció tradicional amb fesomia de masia, però que sempre ha estat un edifici urbà d’habitatge plurifamiliar. 

La casa, que es troba al carrer de Sant Pere, just al costat de l’escola Pau Casals, està dins del catàleg de patrimoni, però fa dècades que es troba en estat d’abandonament. 

L’actual propietari de l’immoble va comprar la casa fa uns anys i després de desallotjar uns ocupes que hi havia, la va tapiar. A més, l’any passat es van produir dos incendis de forma consecutiva, amb pocs dies de diferència. La masia no es pot enderrocar, ja que segons la catalogació que té se n’ha de conservar el volum. De fet, l’antiga propietària ja havia intentat tirar-la a terra, però l’Ajuntament sempre s’hi va negar.

La fitxa del catàleg de la masia destaca una de les façanes, que conté un rellotge de sol i la inscripció Cal Met Lleó, i el safareig, però un d’aquests elements ja no existeix. Fa uns dies, la propietat va fer uns treballs al pati i va decidir enderrocar el safareig, una acció que Jordi Muntan, membre de Rubí d’Arrel, va observar per casualitat i va denunciar a les xarxes socials: “Eren dos safaretjos, comunals, una de les poques gràcies que tenia la casa. D’aquests, en queden molt pocs a Rubí i estan dins de les cases”, ha explicat. Muntan també ha criticat el fet que l’Ajuntament durant tots aquests anys “no hagi estat propositiu” per trobar una solució per conservar la finca.

Tot i trobar-se al cor de la ciutat, Cal Met Lleó està en un estat de conservació lamentable i el seu futur i la seva supervivència són incerts. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES