Campanya de sensibilització per millorar la selecció de residus orgànics

Imagen noticia
Horari especial al cementiri per la festivitat de Tot Sants
16 de octubre de 2019
Manifest
18 de octubre de 2019

Campanya de sensibilització per millorar la selecció de residus orgànics

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí està impulsant una campanya per tal de perfeccionar la recollida de la fracció orgànica, ja que molts dels residus que es llencen al contenidor marró no són orgànics. De fet, dos de cada deu kilograms de residus que es llencen al contenidor marró a Rubí són residus impropis, una situació que va provocar un sobrecost de gairebé 75.000 euros el darrer any. A més, els residus impropis, lluny de disminuir han anat augmentant durant els darrers anys.

Sota el títol ‘Al marró, només l’orgànica’, el consistori ha impulsat una iniciativa per conscienciar la ciutadania que cal reduir la presència de residus impropis. Reciclant de forma correcta la matèria orgànica es redueix l’impacte ambiental que genera, com ara lixiviats i emissió de gasos d’efecte hivernacle, a més donar-li un nou ús, transformant-los en electricitat o en compost per adobar. La presència de materials com bosses de plàstic, pots de vidre o tèxtils a l’orgànica dificulta el procés de reciclatge i acaba contaminant els camps i els conreus.

D’altra banda, cal assenyalar que les bosses de la fracció orgànica han de ser compostables i no de plàstic i a casa es recomana utilitzar cubells airejats per alentir el procés de descomposició.

Sensibilització a les escoles
Dins d’aquesta campanya, el Servei Educatiu de Residus ha preparat un joc adreçat a l’alumnat de Primària de les escoles de la ciutat per tal que aprenguin a fer una correcta selecció de residus. També es lliuraran vals per tal que les famílies puguin recollir a la deixalleria cubells de la fracció orgànica, a més de bosses compostables.

D’altra banda, s’amplien en una trentena els establiments que participen en la recollida porta a porta d’aquesta fracció i es facilitaran saques compostables als comerços participants.