El periodista rubinenc Carles Aluju Ferrer, nou Síndic de Greuges de la ciutat

grafit colors
La plaça Josep Tarradellas torna a acollir aquest cap de setmana el Festival de Grafit i Art Urbà Full Colors
27 de octubre de 2022
Organitzen un anellament científic a Sant Muç obert a tota la ciutadania
4 de noviembre de 2022

El periodista rubinenc Carles Aluju Ferrer, nou Síndic de Greuges de la ciutat

El nou Síndic ha estat rebut per l’alcaldessa i els portaveus del PSC i d’ECP prèviament al Ple. / Ajuntament – Localpres

Cristina Carrasco

Després de dos anys sense defensor del poble, el Ple de l’Ajuntament ha elegit aquest dijous de forma unànime el rubinenc Carles Aluju Ferrer com a nou Síndic de Greuges de la ciutat. Aluju és llicenciat en Periodisme per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i compta amb el Màster en Relacions Públiques i Gabinets de Comunicació per la mateixa universitat. Ha exercit com a periodista en diversos mitjans de comunicació com el setmanari local Rubricata, El Punt Rubí, o  Ràdio Rubí, entre altres.


Aluju ha basat la seva candidatura per a ser escollit com a Síndic de Greuges de Rubí en la defensa i protecció dels drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania davant l’administració local. El nou Síndic, que s’ha mostrat molt feliç per poder ocupar aquest càrrec, ha assegurat que es compromet a «escoltar i acompanyar» la ciutadania i també la plantilla municipal.


Per la seva banda, tots els grups municipals han tingut paraules d’agraïment per les quatre persones que han presentat la seva candidatura al càrrec i han desitjat sort i encerts a Carles Aluju com a nou Síndic. Cal recordar que per primera vegada el càrrec està retribuït i compta amb més recursos que fins ara, a partir d’un acord entre govern i oposició per professionalitzar la figura del Síndic. El procés de selecció ha comptat també per primer cop amb la participació ciutadana.

L’anècdota del nomenament ha estat que després de totes les intervencions, els polítics s’han oblidat de fer la votació i aquesta s’ha hagut de dur a terme quan ja s’havia acomiadat el nou Síndic i els seus acompanyants, que eren dos dels seus predecessors, Maria Palau Perna i Milagros Calleja Gutiérrez i el director del FòrumSD, el Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *