Carrizosa anuncia que Cs treballarà al Parlament per aturar l’abocador de Can Balasc

torrent dels alous. mariona lópez
Rubí celebra el Dia de la Terra amb una trentena d’activitats
19 de abril de 2021
escacs
El torneig escolar d’escacs comença amb una participació rècord
19 de abril de 2021

Carrizosa anuncia que Cs treballarà al Parlament per aturar l’abocador de Can Balasc

El regidor Roberto Martín i el diputat Carlos Carrizosa, observant el moviment de terres a Can Balasc.

Acompanyat de membres de la plataforma Rubí sense abocadors, el diputat i líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha fet una visita aquest matí a les proximitats del futur abocador de Can Balasc. El parlamentari ha pogut veure els treballs que està realitzant l’empresa per adequar el terreny i poder iniciar properament la seva activitat d’abocador de residus especials no perillosos.

Després de la visita i de la trobada amb els veïns i l’entitat, Carrizosa ha anunciat que, més enllà de la feina que es fa a l’Ajuntament, Ciutadans treballarà des del Parlament per evitar l’obertura de nous abocadors si aquests no compleixen amb la legalitat: “Impulsarem les normatives necessàries perquè això no passi a Catalunya. Ens comprometem a ajudar i treballar amb els partits que s’uneixin a aquesta lluita. Volem que tots els abocadors que s’autoritzin compleixin amb la legalitat, tant en la fase d’atorgament de llicències com en l’explotació”, ha afirmat el diputat, que ha lamentat que el futur abocador es troba molt a prop d’un nucli urbà i de l’escola Rivo Rubeo, des d’on ha atès els mitjans de comunicació.

El dirigent de Cs també ha estat crític amb la Generalitat i l’Ajuntament, ja que considera que tots dos són els responsables que Rubí sigui una de les ciutats de Catalunya més afectades per la problemàtica dels abocadors: “Ja està bé per part de la Generalitat i per la passivitat de l’Ajuntament, que consenten que Rubí sigui la ciutat de Catalunya que més abocadors concentra”.

Per la seva banda, el regidor de Ciutadans Roberto Martín ha donat suport a la plataforma i ha insistit que des de l’oposició seguiran “controlant i fiscalitzant” l’acció del govern per aturar l’abocador. També ha demanat que s’informi adequadament “en temps i forma” de les novetats vinculades als tràmits per l’obertura de l’abocador, tant als grups municipals com a la plataforma, un fet que apunta que ara no s’està produint.