Rubí celebra el Dia de la Terra amb una trentena d’activitats

habitatge pisos
Obert el tràmit d’exposició pública del Pla local d’habitatge fins a finals de maig
16 de abril de 2021
ciutadans carlos carrizosa abocador
Carrizosa anuncia que Cs treballarà al Parlament per aturar l’abocador de Can Balasc
19 de abril de 2021

Rubí celebra el Dia de la Terra amb una trentena d’activitats

Del 22 al 2 de maig la ciutat celebrarà la setena edició del Dia de la Terra amb una programació amb la qual l’objectiu és ampliar i diversificar el moviment ambiental per construir un medi saludable, abordar el canvi climàtic i protegir la Terra per a les generacions futures. El medi natural ha estat molt protagonista durant el 2020 i la ciutadania ha pogut redescobrir-lo arran del confinament, que ha suposat que els rubinencs hagin passat la major part del temps al seu municipi. L’alcaldessa ha volgut subratllar el privilegi de tenir grans extensions naturals a Rubí: “Som uns afortunats, disposem d’un entorn natural privilegiat”.

Enguany, les activitats s’han adaptat a la pandèmia i es combinen propostes presencials i en línia. La programació consta d’una trentena d’activitats amb la col·laboració de més d’un centenar d’entitats, comerços, restaurants, pagesos i ciutadania. El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano, ha destacat que cal “conscienciar des dels més petits als més grans, que se n’adonin que ciutat i medi natural és una sola cosa, que hi ha una interdependència i una afectació mútua, beneficiosa sense cap mena de dubte del medi natural cap a la ciutat”.

Activitats a l’aire lliure

La temàtica principal de la setena edició del Dia de la Terra és l’agraïment al medi natural de la ciutat i l’activitat més representativa serà l’exposició de gran format del Col·lectiu d’Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC). Les il·lustracions, prop d’una vintena, es podran veure a diversos punts de la ciutat.

També hi haurà propostes relacionades amb la història de les masies i el descobriment d’indrets que les envolten mitjançant la xarxa d’itineraris de natura, així com vídeos sobre pagesia a la ciutat.  

D’altra banda, s’han organitzat dues jornades de neteja de l’entorn natural. Totes dues seran el 24 d’abril, una a Ca n’Oriol i l’altre a Can Xercavins i comptaran amb la col·laboració de l’Esbart Dansaire. A més, el 22 d’abril es posarà en funcionament un nou geocatxing, Acció Terra, que convidarà a infants i adults a descobrir tresors amagats d’una forma lúdica.

Activitats de sensibilització

A banda de les activitats més lúdiques, també hi ha iniciatives relacionades amb la formació de jardineria i d’horticultura i activitats de caire ambiental sobre energia fotovoltaica d’autoconsum o cosmètica ecològica. L’Espai Jove Torre Bassas acollirà les propostes organitzades pel moviment Fridays for future, amb diversos tallers i activitats durant tota la setmana.

La Trocalleria es mourà de les seves ubicacions habituals i durant tota la setmana visitarà nous espais per promoure l’intercanvi d’objectes, allargar-los la vida útil i prevenir residus amb un especial intercanvi de llibres el 24 d’abril, en col·laboració amb la Biblioteca. També presentarà el seu llibre la periodista Cori Calero, Si el cel es tornés vermell, el 28 d’abril a les 18 h a la Biblioteca.

L’acte de cloenda del Dia de la Terra serà el 30 d’abril a les 18.30 h sota el títol ‘Parlant de la Terra’. Comptarà amb la participació de dos científics, Núria Bosquets i Diego Fernández, que realitzaran la conferència ‘Virus emergents i canvi global. Invertebrats a Rubí’.