Imagen noticia
Empat amb regust a derrota pel Masculí del Cent Patins
1 de febrero de 2018
S’obre concurs públic per a seleccionar un nou gerent de Proursa
5 de febrero de 2018

Cartes de la ciutadania

Mobilitat segura i sostenible per Rubí
Acabo de llegir el Diari de Rubí de 26 de gener, on en diferents articles es parla de la mobilitat segura i sostenible per a Rubí. Que bonic, que bé ho expliquen, que exemplar, quin nivell, així dona gust fer les coses, participar-hi, poder el ciutadà opinar sobre els projectes que l’afecten… però… això es tot?
O el nostre Ajuntament i qui governa ha canviat molt, cosa que dubto, o la trista realitat és poc mes que lamentable. Parlem del carrer Sant Muç?… Quant fa dos anys varen fer la remodelació del carrer, els veïns ho vàrem conèixer si mal no recordo tres dies hàbils abans de començar les obres i si no haguéssim fet «el crit al cel» passaven de nosaltres… bé…varen passar de nosaltres igualment i ara es vanta de participació.
A corre cuita ens convocaren a una reunió a l’Ajuntament per comunicar-nos els detalls de les actuacions que anaven a fer, vàrem poder opinar i comentar el que ens va semblar, però vostès varen fer el que unilateralment havien decidit. Quant a les obres, cap dels suggeriments que vàrem fer el dia de la reunió o durant la intervenció va ser acceptat i l’oferta que ens feren en quant als guals, ara resulta que no la recorden o neguen haver-ho dit, i està clar, escriure els hi costa molt, i el que vàrem escriure nosaltres no val.
Ens fan una vorera i vorada problemàtiques, ens compliquen la mobilitat, ens fan uns guals d’una mida que ningú tenia, volia, ni havia demanat…. Quant els hi advertim, ens remeten sistemàticament sempre al final de les obres. El nyap està servit.
Durant aquests dos anys, ens han fet diverses propostes per solucionar el tema dels guals, els altres temes ja són fets consumats. Malgrat tot, cada proposta els veïns l’hem acceptat, però ves per on, una rere l’altra han estat després desautoritzades per ves a saber qui. Genial….
Senyors de l’Ajuntament, vostès s’aclareixen?
L’última, fa pocs dies, si no la desautoritzen, passa per aixecar els guals i refer-los…. ah.. i els veïns pagar un metre mes de gual…!!!!! i la seva oferta…. oblidada!!!.
Senyors i senyores, puc seguir explicant coses… vostès ja ho diuen, queda clar, «La ciutadania rubinenca esta convidada a donar la seva opinió». Després… amb el permís de les «sagrades ordenances» faran el que els hi vingui de gust…
Orland Pons

Sobre el bus y la fiesta de Sant Antoni
En relación con la rua de la fiesta de Sant Antoni, magnifica por vistosidad y asistencia de público, me consta que muchos bajamos desde las urbanizaciones utilizando los autobuses de Rubibus, especialmente por los problemas de aparcamiento que hay en Rubí. Pues bien, muchas de esas personas, mayores, jóvenes, niños, familias con carritos de bebés, una vez habían visto el desfile, tomaron la decisión de regresar en esos mismos autobuses y se encontraron que en muchas de las paradas habituales no podían coger el autobús deseado por que no pasaba por ellas… y en muchas no había el letrerito que en otras ocasiones se coloca avisando que esa parada estaba fuera de servicio de tal a cual hora.
Yo mismo estuve en las 2 paradas que hay antes de la parada del Escardívol (en la única que vi el célebre aviso de parada fuera de servicio), también estuve en la de la plaza del Castell, de cerca del Bar Vapor Nou… todas ellas sin ese aviso. ¿Responsables…? La regidora de Rubibus, la propia empresa y lógicamente Alcaldia. Hubo vecinos que no pudieron volver a sus casas hasta pasadas las 3 de la tarde. Llamé a la Policia Local y quien atendía el teléfono nada pudo informar, llamé a Rubibus pero como era festivo no había nadie… A ver el año que viene si se toman medidas, como se había hecho otros años.
Otra cosa, hay poblaciones con desfiles con caballos que tienen la precaución de colocarles en la salida de excremento una bolsa que evita que estos caigan al suelo. La cabalgata fue magnífica… pero cuando dejaban de pasar los caballos, el espectáculo era oloroso y repugnante.
Y más, habría que pensar en otro trayecto con calles más anchas, porque el paso por la calle principal es agobiante, dada la cantidad de público casi encima de los que desfilaban.
Chema Burruezo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *