El govern aconsegueix aprovar definitivament el pressupost en un ambient enrarit

Imagen noticia
Empat amb regust a derrota pel Masculí del Cent Patins
1 de febrero de 2018
S’obre concurs públic per a seleccionar un nou gerent de Proursa
5 de febrero de 2018

El govern aconsegueix aprovar definitivament el pressupost en un ambient enrarit

Imagen noticia

El pressupost del 2018 ha quedat definitivament aprovat després que el Ple desestimés les al·legacions que havia presentat Veïns per Rubí (VR). Un Ple en què el protagonista no va ser ni el pressupost ni la Relació de Llocs de Treball, que també va quedar aprovada, sinó un retard de més d’un quart d’hora a l’inici i l’absència a la sala dels dos regidors del grup municipal del Partit Popular (PP), Jonatan Cobo i Noèlia Borque. Tant l’un com l’altre estaven a l’Ajuntament, tot i que no van assistir al Ple, celebrat a la sala Enric Vergés, ja que just abans de l’inici de la sessió van marxar. Segons fonts municipals, el Ple va començar amb retard perquè l’equip de govern estava discutint temes relacionats amb la mateixa sessió.

Cal recordar que a Cobo i a Borque els han notificat de forma provisional la seva expulsió del partit per infraccions greus dels reglaments del PP. Segons els regidors, han recorregut aquesta decisió, que si finalment la direcció del PP la ratifica, els dos edils passarien a ser regidors no adscrits fins a finals de mandat.

En una altra situació, l’executiu local no podria haver aprovat els comptes del 2018, però en aquest cas el govern no va necessitar els dos vots dels populars perquè el regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Xavier Corbera i la regidora de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Mireia Gascón, no van poder assistir al Ple per qüestions d’agenda i laborals. Així, el pressupost va recollir 11 vots a favor, els del PSC, Ciutadans (C’s) i els regidors no adscrits Sergi Garcia, J. Manuel Mateo i M. Dolores Marín. En contra, hi van votar ERC, l’AUP, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i VR, en total 10.

La votació es va repetir pràcticament idèntica en el punt de la Relació de Llocs de Treball (RLT), amb l’única variació que ERC va optar per l’abstenció. L’RLT és el document que organitza els llocs de feina del personal laboral i funcionarial de l’Ajuntament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *