Clam al carrer per unes pensions dignes

Imagen noticia
Una taula rodona reivindica el repte de defensar els Drets Humans en la quotidianitat
11 de abril de 2018
Imagen noticia
Rubí serà republicana
13 de abril de 2018

Clam al carrer per unes pensions dignes

Imagen noticia

Més de mig miler de persones van respondre a la crida del Moviment per unes Pensions Públiques Dignes (MPD) de Rubí dimecres al vespre per exigir al govern espanyol un augment de les pagues als jubilats i pensionistes.

La mobilització va arrencar des de la plaça Pere Aguilera i va recórrer el passeig Francesc Macià i l’avinguda Barcelona fins a acabar a la plaça de la Nova Estació, on es va llegir un manifest.

Un text que reivindica la revalorització de les pensions, referenciant-les en l’IPC, la derogació de la reforma de les pensions del 2013, l’increment de les pensions mínimes, no contributives i el SOVI i l’elevació les bases de càlcul de les pensions de viudetat, a més d’un pacte d’estat per garantir les pensions.

Durant el recorregut de la marxa, es van sentir molts crits contra Mariano Rajoy, a qui els manifestants van acusar de «lladre». També es van poder llegir pancartes on posava ‘Por votar unos ladrones nos quedamos sin pensiones’, ‘El 0,25% és una estafa’ o ‘Mariano, no metas más la mano’.

Els organitzadors de la manifestació estaven molt satisfets per la resposta ciutadana, amb més de 500 persones al carrer: «Estem molt contents perquè quan vam plantejar la manifestació no sabíem que podria passar, però ha estat un èxit», va afirmar Jordi Navarro, un dels impulsors de l’MPPD a Rubí.

Navarro afirma que encara hi ha molta feina per fer i recorda que a Rubí hi ha prop de 30.000 jubilats afectats per la pèrdua de poder adquisitiu.

El col·lectiu veu amb molts recels la proposta de pujada de l’1 al 3% pactada entre el Partit Popular i Ciudadanos en els nous pressupostos, que de moment no tenen suport per tirar endavant: «No hem de fer cas als cants de sirena del 3% perquè hi ha molta trampa perquè la gent piqui, al final els pensionistes a qui li aplicarien aquest 3% no és ni un terç del total», afirma Navarro, que també va carregar contra el PSOE per «no fer res per apartar Rajoy del govern».

Precisament, van assistir a la manifestació una nodrida representació del PSC, encapçalats per l’alcaldessa, Ana M. Martínez. També hi van assistir representants d’ERC, l’AUP, ICV, el PDeCAT i Podem. A més, la manifestació va tenir el suport dels col·lectius Rubí Sanitat i l’Associació Rubí Sociocultural per la Integració, entre altres. L’MPPD es reuneix cada dimarts a les 11 h a la plaça Pere Aguilera.