La colla Petits Galzeran guanya la Copa de Catalunya a Ceret

cotxe de golf abandonat al costat d'un camí del camp de golf
Rubí i Sant Cugat responen a la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf que serveis tècnics i jurídics estan revisant el conveni
27 de julio de 2022
nens-sahrauis-vacances
Sis infants sahrauís passen l’estiu a Rubí, gràcies a la iniciativa «Vacances en pau» de Rubí Solidari
28 de julio de 2022

La colla Petits Galzeran guanya la Copa de Catalunya a Ceret

Flor de Neu Ceret

Els sardanistes de l’Escola Flor de Neu de Rubí, a Ceret. / Cedida

La colla infantil de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, Petits Galzeran, va guanyar el cap de setmana passat la Copa Catalunya dins de la 64a edició del concurs de sardanes que es va celebrar a Ceret, la capital del Vallespir, a la Catalunya Nord.

El campionat de la Copa de Catalunya és un únic concurs, per eliminatòria directa, colla contra colla, amb una repesca. Totes les colles presents al concurs, que es va disputar a la place du Barri, van ballar com a mínim dues sardanes i com a màxim quatre, segons els resultats. Abans de començar la competició, es va fer un sorteig que va determinar els enfrontaments de tot el concurs.

La colla rubinenca es va enfrontar a l’altra colla infantil, Xiroia, i va guanyar-la en totes les sardanes, que interpretava la cobla La Principal de Llobregat. Petits Galzeran també va guanyar el premi de galop de fantasia, que es fa pels carrers principals de Ceret abans de començar la competició.

La colla gran, Galzeran, va quedar classificada en setena posició.

L’endemà del concurs, tots els dansaires van gaudir d’un dia de platja a Roses abans de les vacances d’estiu. L’activitat del centre sardanista es reprendrà al setembre amb sortides a Sitges, Cornellà, Terrassa i Valls.