Sis infants sahrauís passen l’estiu a Rubí, gràcies a la iniciativa «Vacances en pau» de Rubí Solidari

Flor de Neu Ceret
La colla Petits Galzeran guanya la Copa de Catalunya a Ceret
28 de julio de 2022
Bruno Oro
L’espectacle d’humor ¿Sí o no? De Bruno Oro encetarà la nova temporada del teatre municipal La Sala
28 de julio de 2022

Sis infants sahrauís passen l’estiu a Rubí, gràcies a la iniciativa «Vacances en pau» de Rubí Solidari

nens-sahrauis-vacances

Els infants amb l’alcaldessa i la regidora de Cooperació. / Ajuntament-Localpres

Sis nens i nenes sahrauís passaran l’estiu amb famílies acollidores a Rubí en el marc del projecte ‘Vacances en pau’. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, que a la ciutat vehicula l’entitat Rubí Solidari, en col·laboració amb l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí i el consistori.


Els nens i nenes del Sàhara són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975. Als camps de refugiats on viuen no tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària.


Les famílies acollidores rubinenques es fan càrrec durant dos mesos d’aquests nens i nenes que participen en activitats lúdiques i culturals, eviten la calor extrema del seu país d’origen i tenen la possibilitat de realitzar revisions mèdiques.


L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la regidora de Ciutadania, Elena Montesinos, van donar dimecres a la tarda la benvinguda a la ciutat als infants, en un acte al parc del Castell. Durant l’acte, Martínez l’alcaldessa va celebrar que s’hagi recuperat aquest projecte després de l’aturada per la pandèmia. «Les accions de cooperació, per petites que puguin semblar, no només són útils, són necessàries», va apuntar.


En total, han arribat més de 200 infants sahrauís a tota Catalunya per passar un estiu fora dels campaments de refugiats a Algèria.